Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

The Graph Deel 10: Stand van Zaken

The Graph is een indexeringsprotocol dat on-chain gegevens levert uit een breed spectrum van bronnen. Applicatieontwikkelaars hoeven geen ingewikkelde infrastructuur meer op te zetten om on-chain gegevens te verkrijgen. In plaats daarvan betalen dataverbruikers voor het bevragen van API’s van on-chain gegevens – “subgraphs” genoemd – via de GraphQL API.

In het afgelopen jaar is het aantal gelanceerde subgraphs op de (The Graph) mainnet gestaag gegroeid. Er zijn nu reeds meer dan 618 actieve subgraphs op mainnet. Verschillende prominente Web3-bedrijven maken gebruik van subgraphs en substreams om hun gegevensstrategie uit te voeren en gegevenstransparantie te behouden. Enkele voorbeelden:

  • Oasis.app maakt gebruik van subgraphs om MakerDAO’s vault te indexeren en te monitoren

  • Solana heeft zijn eigen subgraphs en substreams voor real-time en historische gegevens

  • Request gebruikt subgraphs om betalingsfuncties op zijn platform te schalen en te verbeteren

In het laatste kwartaal van 2022 kende The Graph een stijging van 66% in GRT inkomsten uit query fees (data gebruikskosten) en een stijging van 6% op jaarbasis. De query fees zouden moeten blijven stijgen naarmate meer subgraphs naar het gedecentraliseerde mainnet worden gemigreerd. Deze volumetoename kan meer participanten naar het protocol lokken, terwijl het rendement voor de bestaande deelnemers verhoogt.

Door meer en meer subgraphs toe te voegen, zal The Graph technische belemmeringen voor ontwikkelaars blijven wegnemen, wat uiteindelijk zal leiden tot eenvoudigere en snellere innovatie van de hele Web3 scene.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »