Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Michael Saylor koopt de dip

We begonnen al bijna ongerust te worden, maar dan doet hij het toch weer! Michael Saylor kwam maandag 29 november met de aankondiging dat zijn bedrijf opnieuw geprofiteerd heeft van de dip.

Michael maakt er namelijk een gewoonte van om bij elke dip een paar duizend bitcoin bij te kopen. Het bedrijf MicroStrategy kocht 7,002 bitcoin aan een gemiddelde prijs van $59,187 per bitcoin, goed voor een totaal bedrag van ~$414.4 miljoen dollar.

Het beursgenoteerde bedrijf van het ondertussen wereldbekende business intelligence wonderkind heeft het afgelopen jaar dan ook geen windeieren gelegd. Sinds de eerste bitcoin aankoop in augustus 2020 is de waarde van het bedrijf met bijna 350% gestegen terwijl de totale waarde van de gekochte bitcoin ongeveer verdubbeld is! 

De teller staat ondertussen al op een imposante 121,043 bitcoin oftewel 0.5% van de totale bitcoin supply! In de officiële ranking van bitcoinholdings voor bedrijven komt MicroStrategy hiermee op een derde plaats te staan na Grayscale Bitcoin Trust (654,000 BTC) en Block.one (164,000 BTC). Een ietwat oneerlijke vergelijking aangezien het hier om twee cryptocurrency bedrijven gaat. 

In de ranking van beursgenoteerde bedrijven (die Bitcoin vooral aanhouden als schatkist en reddingsmiddel tegen inflatie) steekt MicroStrategy er met kop en schouders bovenuit, zo staat Tesla op een verre tweede plaats met “slechts” 43,000 bitcoin.

Dat de bitcoin in goede handen zijn bij MicroStrategy lijdt geen twijfel, Michael is namelijk de personificatie van diamond hands. In 2001 overleefde hij zonder verpinken de dotcom beurscrash waarbij zijn bedrijf op één jaar tijd maar liefst 99,2% (!!) aan marktwaarde verloor.

Sinds 2021 heeft de CEO van MicroStrategy er trouwens ook een klein broertje bij, de fervente dip buyer Nayib Bukele, ook wel bekend als de president van El Salvador. Ook hij kocht de dip de voorbije week en was Michael Saylor zelfs te snel af met een ietwat bescheidenere aankoop van 100 bitcoin op 26 november.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u