Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Michael Saylor koopt de dip

We begonnen al bijna ongerust te worden, maar dan doet hij het toch weer! Michael Saylor kwam maandag 29 november met de aankondiging dat zijn bedrijf opnieuw geprofiteerd heeft van de dip.

Michael maakt er namelijk een gewoonte van om bij elke dip een paar duizend bitcoin bij te kopen. Het bedrijf MicroStrategy kocht 7,002 bitcoin aan een gemiddelde prijs van $59,187 per bitcoin, goed voor een totaal bedrag van ~$414.4 miljoen dollar.

Het beursgenoteerde bedrijf van het ondertussen wereldbekende business intelligence wonderkind heeft het afgelopen jaar dan ook geen windeieren gelegd. Sinds de eerste bitcoin aankoop in augustus 2020 is de waarde van het bedrijf met bijna 350% gestegen terwijl de totale waarde van de gekochte bitcoin ongeveer verdubbeld is! 

De teller staat ondertussen al op een imposante 121,043 bitcoin oftewel 0.5% van de totale bitcoin supply! In de officiële ranking van bitcoinholdings voor bedrijven komt MicroStrategy hiermee op een derde plaats te staan na Grayscale Bitcoin Trust (654,000 BTC) en Block.one (164,000 BTC). Een ietwat oneerlijke vergelijking aangezien het hier om twee cryptocurrency bedrijven gaat. 

In de ranking van beursgenoteerde bedrijven (die Bitcoin vooral aanhouden als schatkist en reddingsmiddel tegen inflatie) steekt MicroStrategy er met kop en schouders bovenuit, zo staat Tesla op een verre tweede plaats met “slechts” 43,000 bitcoin.

Dat de bitcoin in goede handen zijn bij MicroStrategy lijdt geen twijfel, Michael is namelijk de personificatie van diamond hands. In 2001 overleefde hij zonder verpinken de dotcom beurscrash waarbij zijn bedrijf op één jaar tijd maar liefst 99,2% (!!) aan marktwaarde verloor.

Sinds 2021 heeft de CEO van MicroStrategy er trouwens ook een klein broertje bij, de fervente dip buyer Nayib Bukele, ook wel bekend als de president van El Salvador. Ook hij kocht de dip de voorbije week en was Michael Saylor zelfs te snel af met een ietwat bescheidenere aankoop van 100 bitcoin op 26 november.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »