Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Michael Saylor wordt Chairman van MicroStrategy

Vorige week werd het nieuws bekendgemaakt dat Michael Saylor ontslag neemt als CEO van het ondertussen wereldbekende MicroStrategy. Het business intelligence bedrijf begon augustus 2020 met het agressief aankopen van grote hoeveelheden Bitcoin om de inefficiënte dollar op hun balans te vervangen. De prijs stond op dat moment iets boven $10,000. Met deze zet groeide Mchael saylor in een kleine twee jaar uit tot één van de bekendste voorvechters en ambassadeurs van bitcoin.

Ondertussen houdt het bedrijf exact 129,699 BTC aan. Dit met een gemiddelde aankoopprijs van $30,450 per stuk. Ondanks de zware bear market heeft MicroStrategy op dit moment dus een al bij al beperkt ongerealiseerde verlies van ongeveer -25% op hun “Bitcoin bet”.

In pure Bitcoin termen is er dus zeker schade geleden. Maar als we een meer holistische blik werpen op de gezondheid van het bedrijf kunnen we alleen maar besluiten dat MicroStrategy twee absolute boerenjaren achter de rug heeft. Haar aandelen zijn met maar liefst 123% gestegen (van $146 op 1 augustus 2020 tot $323 vandaag). Zo deed het bedrijf het dus opmerkelijk beter dan de Nasdaq (+23%) of eender welke andere tech gigant inclusief Apple (43%) en Microsoft (34%) in dezelfde tweejarige periode. Bovendien zijn de grote Bitcoin aankopen goed ingedekt en is er pas een noodzaak voor herkapitalisatie wanneer de prijs van Bitcoin onder $3,562 zakt.

Hoe dan ook hebben we het laatste van Mr. Saylor zeker nog niet gezien en is zijn rol bij MicroStrategy evenmin uitgespeeld. Saylor zal vanaf heden namelijk de rol van “Chairman of the Board” van MicroStrategy op zich nemen. Onze geliefde Bitcoin GigaChad bezit trouwens ook nog steeds een meerderheid aan “voting stocks” van het bedrijf waardoor hij steeds het laatste woord en vetorecht behoudt. In de praktijk wil dit zeggen dat de nieuwe CEO Phong Lee het reilen en zeilen van het bedrijf voor zijn rekening neemt maar dat Saylor de knopen doorhakt.

Michael heeft in de vele interviews van de voorbije week wel duidelijk laten verstaan dat er voor hem nu veel tijd vrijkomt. Tijd die hij volledig aan Bitcoin wil besteden. Als de voorbije twee jaar een indicatie mogen zijn dan kan je deze beslissing enkel maar toejuichen. Zo bracht Saylor ons pareltjes als de “Saylor Series” (sinds kort ook verkrijgbaar in boekvorm) en “Saylor Academy” (eerste grootschalige online universiteit die onder andere ook verschillende gratis Bitcoin cursussen van de bovenste plank aanbiedt en die ondertussen meer dan 1 miljoen studenten onderwijst).

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »