Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Steeds meer innovatieve Bitcoin mining toepassingen

Het Bitcoin netwerk gaat er met rasse schreden op vooruit. Ook Bitcoin mining, dat instaat voor de beveiliging van het ecosysteem, kende het laatste jaar maar liefst een verdubbeling van zijn capaciteit. 

Tijdens dit mining proces wordt er onvermijdelijk een enorme hoeveelheid hitte gegenereerd als bijproduct. We zien steeds meer dat vindingrijke ondernemers en bedrijven efficiënte usecases bedenken om deze hitte op te vangen en aan het werk te zetten.

Zo onthulde een populair badhuis in New York op 21 juni dat het zijn hete zwembaden volledig verwarmd met Bitcoin mining rigs. De video laat zien hoe de Bitcoin miners zijn aangesloten op de warmtewisselaars en zo dus een dubbele functie vervullen. Niet alleen maken ze het Bitcoin netwerk robuuster door de hash power verder op te drijven, ze zorgen er nu dus ook voor dat de zwembaden gratis worden verwarmd.

Spijtig genoeg is er nog steeds veel onbegrip voor deze waanzinnig interessante projecten. Zo lieten vele ongeïnformeerde instagram gebruikers zich negatief uit over het badhuis. Het toont nog maar eens aan dat er nog veel educatie nodig is rond deze nieuwe sector. 

De golf van innovatie is hoe dan ook niet te stoppen. Over heel de wereld beginnen bedrijven het nut in te zien van hitte generatie met behulp van Bitcoin miners. In Nederland bijvoorbeeld zorgt pionier Bert de Groot voor de verwarming van industriële serres met behulp miners om tulpen te kweken en in Noorwegen wordt de overtollige hitte ingezet voor het drogen van hout.