Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Steeds meer innovatieve Bitcoin mining toepassingen

Het Bitcoin netwerk gaat er met rasse schreden op vooruit. Ook Bitcoin mining, dat instaat voor de beveiliging van het ecosysteem, kende het laatste jaar maar liefst een verdubbeling van zijn capaciteit. 

Tijdens dit mining proces wordt er onvermijdelijk een enorme hoeveelheid hitte gegenereerd als bijproduct. We zien steeds meer dat vindingrijke ondernemers en bedrijven efficiënte usecases bedenken om deze hitte op te vangen en aan het werk te zetten.

Zo onthulde een populair badhuis in New York op 21 juni dat het zijn hete zwembaden volledig verwarmd met Bitcoin mining rigs. De video laat zien hoe de Bitcoin miners zijn aangesloten op de warmtewisselaars en zo dus een dubbele functie vervullen. Niet alleen maken ze het Bitcoin netwerk robuuster door de hash power verder op te drijven, ze zorgen er nu dus ook voor dat de zwembaden gratis worden verwarmd.

Spijtig genoeg is er nog steeds veel onbegrip voor deze waanzinnig interessante projecten. Zo lieten vele ongeïnformeerde instagram gebruikers zich negatief uit over het badhuis. Het toont nog maar eens aan dat er nog veel educatie nodig is rond deze nieuwe sector. 

De golf van innovatie is hoe dan ook niet te stoppen. Over heel de wereld beginnen bedrijven het nut in te zien van hitte generatie met behulp van Bitcoin miners. In Nederland bijvoorbeeld zorgt pionier Bert de Groot voor de verwarming van industriële serres met behulp miners om tulpen te kweken en in Noorwegen wordt de overtollige hitte ingezet voor het drogen van hout.

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »