Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Staking aanbieder Lido Finance ziet grootste instroom ooit

LDO, het governance-token van Lido, is dit jaar met 200% gestegen. Het bereikte eerder deze week de grens van $ 3,30, het hoogste sinds april 2022. Lido is groot in de wereld van liquid staking en biedt daarvoor afgeleide tokens (LSD’s genaamd) voor alle belangrijke proof-of-stake crypto’s zoals Ethereum, Solana enzovoort.

Maar waarom is deze token nu zo hard gestegen? Wel daar zijn drie belangrijke redenen daarvoor. Ten eerste speelt het recente, harde optreden van de SEC tegen gecentraliseerde staking een zeer grote rol. Zo werden Kraken en Coinbase recentelijk nog in het vizier genomen en dat drijft stakers weg van CEX’s (centralized exchanges), naar meer gedecentraliseerde opties zoals Lido die werken via een DAO (gedecentraliseerde autonome organisatie). Dat zorgt ervoor dat overheidsinstanties Lido Finance niet op dezelfde manier kunnen aanpakken als een conventioneel bedrijf als Kraken, Coinbase of Binance.

Als tweede belangrijke reden voor de enorme stijging, is er de recent aangekondigde V7 update waardoor het stakingproces en het inwisselen van Ethereum tokens voor gebruikers nog makkelijker zal verlopen.

Ook de aankomende Shanghai-update geeft wind in de zeilen van Lido aangezien Eth stakers zowel hun ingezette munten als opgebouwde rewards eindelijk direct zullen kunnen opnemen. Dit zorgde voorheen wel voor problemen en de update is dus een positief vooruitzicht voor DeFi en staking in het algemeen!