Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Jay Clayton zegt dat Spot Bitcoin ETF zo goed als niet te stoppen is

De saga rond de allereerste spot Bitcoin ETF heeft weer een nieuw hoofdstuk gekregen. Tijdens een recent interview op CNBC liet voormalig voorzitter van de SEC, Jay Clayton, zich opvallend positief uit over Bitcoin.

Clayton werd tijdens het populaire programma “Squawk Box” aan de tand gevoeld over zijn mening met betrekking tot Bitcoin en liet een aantal opmerkelijke quotes optekenen:

“Het feit dat we vandaag al deze grote instituten (Fidelity, BlackRock) hebben, die de markt beter kennen dan wie ook, die bereid zijn om hun volledige reputatie met Bitcoin te verbinden, is op zijn minst opmerkelijk te noemen.”

Op zich bestaan er al jaren door de SEC goedgekeurde Amerikaanse Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s zijn echter niet van het type “spot” (tot nu toe werden enkel futures ETF’s toegestaan). Futures ETF’s zijn over het algemeen een stuk risicovoller en bovendien ook veel kostelijker voor investeerders (drag). Het is dus ook niet verbazend dat er steeds meer luide stemmen opgaan voor de goedkeuring voor een eerste echte Spot Bitcoin ETF.

De voormalige SEC voorzitter is het duidelijk eens met deze analyse en laat noteren dat spot Bitcoin ETF’s de logische volgende stap zijn in een jarenlange evolutie:

“Wat de grote instituten bepleiten is dat de tijd rijp is voor een spot Bitcoin ETF, zeker nu het risico voor marktmanipulatie zo goed als uitgesloten is en het eenvoudigweg veel efficiënter en minder kostelijk (drag) is (dan future ETF’s) voor investeerders.”

Jay Clayton staat vooral bekend als de aanvoerder van de bekende Ripple zaak. Hoewel Clayton geen blad voor de mond neemt als het op het gevaar van Ripple aankomt, is hij wel steeds meer en meer een voorvechter van Bitcoin aan het worden.