Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Solana NFT’s en Bitcoin Ordinals overtreffen Ethereum in maandelijks verkoopsvolume!

In een verrassende wending overtrof Solana op december 2023 Ethereum voor het eerst in maandelijkse NFT-verkopen. Dit wijst op een significante verschuiving in de dynamiek van de NFT-markt. Volgens CryptoSlam registreerde Solana ongeveer $366,5 miljoen dollar aan NFT-verkopen, wat meer is dan Ethereum’s $353,2 miljoen. De meteorische opkomst van Solana blijkt niet alleen uit zijn NFT-verkopen, maar ook uit de opvallende stijging van de prijs van de Sol token, deze nam toe met 71% in de afgelopen maand, en zag een verviervoudiging van zijn waarde in de afgelopen drie maanden.

Het succes van Solana op het gebied van NFT’s is niet alleen te zien in financiële cijfers, maar ook in het aantal unieke kopers en verkopers, dat dubbel zo hoog is als bij Ethereum. Het platform registreerde bijna 6,6 miljoen NFT-transacties, waarbij 218.000 verkopers en 279.000 kopers betrokken waren. Ethereum daarentegen had 114.000 verkopers en 143.000 kopers bij 698.000 transacties.

Terwijl de prijsstijging van Solana mogelijk bijdraagt aan de toename van NFT-verkopen, suggereren het drievoudige aantal unieke handelaren en de zesvoudige toename van maandelijkse transacties een bredere dynamiek en hype rond Solana-projecten. Opmerkelijke NFT-projecten zoals Tensorians en Mad Lads hebben bijgedragen aan de aantrekkingskracht van Solana en dragen aanzienlijk bij aan het succes van het platform in december. Deze verschuiving benadrukt de dynamische aard van het NFT-landschap, waarbij Solana naar voren komt als een geduchte speler die de traditionele dominantie van Ethereum uitdaagt. Kom meer te weten over NFT’s op het DCA Leerplatform!

Nog gekker: Bitcoin Ordinals, die NFT-achtige media op de Bitcoin-blockchain mogelijk maken, registreerden een opmerkelijke handelsvolume van $881,2 miljoen in december 2023. Anders dan bij NFT’s op de andere netwerken, omvatten dit Bitcoin Ordinals verkoopsvolume ook de BRC-20 tokens, vergelijkbaar met fungibele tokens op verschillende smart contract blockchains. Het is wel duidelijk: Bitcoin Ordinals zijn hot!