Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

SEC klaagt Do Kwon aan voor fraude

Bijna een jaar nadat Terra Luna, de bekende cryptocurrency van Terraform Labs, in maart 2022 de crash van de cryptomarkt inluidde komt nu dan toch een vervolging door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Zoals je vorige week al kon lezen is de SEC de laatste maanden op ramkoers met de cryptosector in een hopeloze poging om haar gezichtsverlies te beperken. Miljoenen mensen verloren het afgelopen jaar hun geld aan fraudelente bedrijven zoals FTX, BlockFi, Genesis, 3AC en Celsius maar de Amerikaanse beurswaakhond deed niets tot het veel te laat was.

De SEC maakt gewag van georkestreerde “crypto asset securities fraud” waarbij Do Kwon, de CEO van Terraform Labs, al sinds 2018 moedwillig een Ponzi spel operatie handhaafde. Door het ineenstorten van het Terra Luna piramide spel verloren investeerders in 2022 ongeveer $40 miljard.

Do Kwon is al maanden op de vlucht voor het gerechten houdt zich volgens de Zuid-Koreaanse veiligheidsdienst mogelijks schuil in Servië. Zowel de VS als Zuid-Korea zijn actief op zoek naar Kwon om de gerechtelijke procedure in gang te zetten.