Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Schuldeisers Genesis voeren de druk op

Zoals je twee weken geleden al kon lezen in onze nieuwsbrief zit het grootste crypto lending bedrijf ter wereld, Genesis, in bijzonder slechte papieren. Beetje bij beetje komen steeds meer onbetaalde rekeningen bovendrijven en de teller staat ondertussen op een slordige $1,8 miljard.

De eerste $900 miljoen is, zoals al een tijdje geweten, verschuldigd aan Gemini, de bekende Exchange van de Winklevoss twins. Het handelsplatform deed beroep op de financiële diensten van Genesis om zijn “Earn programs” in goede banen te leiden maar hier kwam op 16 november van dit jaar abrupt een einde aan toen Genesis en bij gevolg Gemini alle withdrawals uit earn programs blokkeerden.

Nu heeft ook het advocatenkantoor Proskauer Rose laten weten te zullen optreden in naam van een tweede schuldeiser, tevens voor $900 miljoen. De kans is bijzonder groot dat er nog zullen volgen. Zo heeft ook advocatenkantoor Kirkland & Ellis laten weten dat ze met een zaak tegen Genesis komen voor een nog onbekend bedrag.

Ondertussen blijft het verdacht stil in het kamp van Genesis dat al weken koortsachtig op zoek is naar een nieuwe kredietverlener, voorlopig zonder succes.