Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

SBF schuldig verklaard!

Na een proces van vijf weken oordeelde een jury in New York de oprichter en voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, schuldig aan alle zeven aanklachten van fraude, samenzwering en het witwassen van geld. Hij kijkt nu op een maximale gevangenisstraf van 115 jaar. De veroordeling voor deze misdaad moet nog worden gepland, de voorlopige datum voor zijn veroordeling is 28 maart 2023.

Schuldig aan zeven aanklachten! Ooit geprezen als een ‘messias’ in de crypto-industrie, is Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan twee aanklachten wegens bankfraude, twee aanklachten wegens samenzwering om bankfraude te plegen en één aanklacht wegens samenzwering om het witwassen van geld te plegen. Op elk van deze misdrijven staat een maximumstraf van twintig jaar. Hij werd ook veroordeeld voor één aanklacht wegens samenzwering om grondstoffenfraude te plegen en één aanklacht wegens samenzwering om effectenfraude te plegen, elk met een maximumstraf van vijf jaar. In totaal kan hij mogelijk een maximale gevangenisstraf van 115 jaar tegemoet zien.

Terwijl Bankman-Fried voor de strafrechter stond, pleitten zijn andere topmedewerkers schuldig aan de aanklachten tegen hen en werkten ze samen met de aanklagers bij het onderzoek. De voormalige CEO van Alameda, Caroline Ellison, en twee hooggeplaatste voormalige leidinggevenden van FTX, Nishad Singh en Gary Wang, namen ook de getuigenbank in om tegen hun voormalige baas te getuigen.