Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Caroline’s onthullingen in FTX rechtszaak

Het proces tegen Sam Bankman-Fried, de oprichter van teloor gegane FTX crypto beurs, bevindt zich in een cruciale fase, nu Caroline Ellison, voormalig CEO van Alameda Research, haar getuigenis aflegt als de belangrijkste getuige van de overheid. Het proces draait om beschuldigingen dat Alameda Research, een hedgefonds, opgericht door SBF, fraude heeft gepleegd en miljarden dollars heeft gestolen van klanten van FTX. En dit ook deed onder opdracht van Sam Bankman-Fried, hoewel FTX en Alameda reeds enige tijd aparte bedrijven waren.

Ellison, die eerder schuldig had gepleit aan fraude- en samenzweringsaanklachten, getuigde dat ze deze misdaden had gepleegd op aanwijzing van haar ex-vriend, Sam Bankman-Fried. Ze onthulde dat ze onder zijn instructies gemanipuleerde balansoverzichten had verstuurd om de financiële gezondheid van Alameda er minder risicovol uit te laten zien voor investeerders. Daarnaast vertelde ze dat Alameda geld van FTX had gebruikt voor eigen investeringen en dat Bankman-Fried een “in feite onbeperkte” kredietlijn voor Alameda had opgezet bij FTX.

Ellison’s getuigenis biedt een gedetailleerde kijk op de besluitvorming die heeft bijgedragen aan de ineenstorting van FTX in november 2022. Haar medewerking met de overheid en insider kennis van de operaties als CEO verbinden Bankman-Fried rechtstreeks met de vermeende frauduleuze activiteiten. Gary Wang, de andere co-founder en CTO van FTX, had eerder getuigd dat hij veel van de code schreef die FTX’s fraude mogelijk maakte.

De verdediging, onder leiding van Mark Cohen, is van plan om Ellison te ondervragen en zal waarschijnlijk proberen haar getuigenis in diskrediet te brengen. Ze kunnen zich richten op haar beslissing om de posities van Alameda niet te hedgen en proberen de verantwoordelijkheid weg te schuiven van Bankman-Fried. Wang’s getuigenis onthulde ook dat hij “promissory notes” had ondertekend voor leningen van Alameda, voor meer dan $200 miljoen dollar, die bedoeld waren voor indirecte investeringen die Bankman-Fried wilde maken.

Na de onthullende getuigenis van Wang is het dus nu de beurt aan Ellison, en we zijn in spanning over welke nieuwe informatie in deze zaak nog aan het licht zal komen.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »