Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

SBF achter tralies

De fraudulente oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, zal de maanden voorafgaand aan zijn rechtszaak, die plaatsvindt in oktober, doorbrengen in een gevangenis in Brooklyn die reeds meermaals bekritiseerd is vanwege “verwerpelijke” omstandigheden voor gevangenen.
Rechter Lewis Kaplan van de Amerikaanse districtsrechtbank heeft afgelopen vrijdag bevolen dat Bankman-Fried wordt opgesloten in het Metropolitan Detention Center (MDC) in Brooklyn, vanwege vermeende lekken van persoonlijke geschriften van zijn voormalige geliefde en zakelijke partner Caroline Ellison naar een verslaggever van de New York Times.

Het Metropolitan Detention Center heeft de afgelopen jaren onder intens toezicht gestaan na vele klachten.  Die klachten zouden te maken hebben met ernstige personeelstekorten en erbarmelijke omstandigheden zoals voedsel met maden, vuile cellen en stroomstoringen.

Ondanks dat hij voor een rechtszaak stond waar voor velen de schuld nu al bewezen lijkt en die mogelijks tot een gevangenisstraf van enkele tientallen jaren zal leiden. Kon oplichter en manipulator SBF het toch niet laten om buiten de lijntjes te blijven kleuren, door gebruik te maken van een VPN voor zijn internettoegang, tot pogingen van manipulatie van zijn medeplichtigen en getuigen. Crypto’s favoriete veganist zal dus nu reeds enkele maanden kunnen proeven van het leven in het penitentiaire systeem van de VS.