Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller ondertussen op een hallucinante 158,000 BTC.

Sinds MicroStrategy in augustus van 2020 begonnen is met het fanatiek aankopen van Bitcoin op geregelde tijdstippen, staat er werkelijk geen maat op de populariteit van het bedrijf. De aandelen stegen over dezelfde periode meer dan 100% en de bedrijfsbalans groeide aan van $0,77 miljard drie jaar geleden tot $4 miljard vandaag. 

Ook op intellectueel vlak blijft de charismatische bedrijfsleider laser-focust op de adoptie van Bitcoin. Onlangs nog was hij te gast op de “Bitcoin Layer” podcast voor een interessante discussie over het gunstige nieuwe belastingregime dat Bitcoin veel aantrekkelijker maakt voor bedrijven en deze week ging hij in debat met Saifedean Ammous om het gedachtegoed van bekend econoom Murray Rothbard te bespreken.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »