Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Sam Bankman-Fried gaat toch geen schuld bekennen in FTX-rechtszaak

Het jaar is nog maar net begonnen en de plot twists in het FTX-verhaal vallen alweer de kast uit…
Sam Bankman-Fried heeft namelijk net officieel ontkend dat hij klanten en investeerders heeft opgelicht. De voormalige CEO van de ingestorte crypto beurs FTX, pleitte niet schuldig in een Amerikaanse rechtbank voor beweringen dat hij geld van klanten bij FTX verduisterde om zijn andere firma, Alameda Research, te financieren, onroerend goed te kopen, investeringen te doen en politieke donaties mee te verrichten.

Bankman-Fried werd vrijgelaten na zijn arrestatie vorige maand op basis van een “obligatie” van $250 miljoen. Waarvan hij nog geen cent moest betalen, want zijn ouders hebben de obligatie mede ondertekend en garanderen het geld als de heer Bankman-Fried niet voor de rechtbank verschijnt… Heel zachte voorwaarden dus. De behandelende rechter Lewis Kaplan stelde een proces datum vast op 2 oktober 2023, Bankman-Fried kan al die tijd dus verder genieten van zijn huisarrest. Hij riskeert wel een gevangenisstraf van meer dan 100 jaar, als hij wordt veroordeeld.

Eerder vorige maand bekenden Caroline Ellison, voormalig CEO van Alameda Research, en Gary Wang, mede-oprichter van FTX, schuld aan federale fraude en werken samen aan het onderzoek van het ministerie van Justitie naar de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried. De resultaten daarvan zullen wellicht nog heel wat straffe verhalen brengen, aangezien Ellison en SBF ook een romantische relatie hadden. Wij houden jou op de hoogte!

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u