Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Sam Bankman-Fried gaat toch geen schuld bekennen in FTX-rechtszaak

Het jaar is nog maar net begonnen en de plot twists in het FTX-verhaal vallen alweer de kast uit…
Sam Bankman-Fried heeft namelijk net officieel ontkend dat hij klanten en investeerders heeft opgelicht. De voormalige CEO van de ingestorte crypto beurs FTX, pleitte niet schuldig in een Amerikaanse rechtbank voor beweringen dat hij geld van klanten bij FTX verduisterde om zijn andere firma, Alameda Research, te financieren, onroerend goed te kopen, investeringen te doen en politieke donaties mee te verrichten.

Bankman-Fried werd vrijgelaten na zijn arrestatie vorige maand op basis van een “obligatie” van $250 miljoen. Waarvan hij nog geen cent moest betalen, want zijn ouders hebben de obligatie mede ondertekend en garanderen het geld als de heer Bankman-Fried niet voor de rechtbank verschijnt… Heel zachte voorwaarden dus. De behandelende rechter Lewis Kaplan stelde een proces datum vast op 2 oktober 2023, Bankman-Fried kan al die tijd dus verder genieten van zijn huisarrest. Hij riskeert wel een gevangenisstraf van meer dan 100 jaar, als hij wordt veroordeeld.

Eerder vorige maand bekenden Caroline Ellison, voormalig CEO van Alameda Research, en Gary Wang, mede-oprichter van FTX, schuld aan federale fraude en werken samen aan het onderzoek van het ministerie van Justitie naar de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried. De resultaten daarvan zullen wellicht nog heel wat straffe verhalen brengen, aangezien Ellison en SBF ook een romantische relatie hadden. Wij houden jou op de hoogte!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »