Sam Bankman-Fried eindelijk in de boeien geslagen

Het was verwarring troef de laatste weken. Ondanks de overduidelijke aanwijzingen van corruptie en fraude werd Sam Bankman-Fried met fluwelen handschoenen behandeld door zowel de pers als bepaalde overheidsinstanties. Maandagnacht kwam dan toch het verlossende nieuws dat Bankman-Fried onder arrest was geplaatst door de Royal Bahamas Police Force.

De openbare aanklager van het zuidelijke district van New York liet weten, in naam van de Amerikaanse overheid, een vertrouwelijke aanklacht gedeeld te hebben met de Bahamaanse autoriteiten. Deze aanklacht leidde op maandagavond tot de arrestatie van Sam Bankman-Fried. De aanklacht spreekt onder andere over een hele waslijst aan fraudulente activiteiten waaronder securities fraud, money laundering, wire fraud conspiracy en meer.

Kort na de aantijgingen door de Amerikaanse overheid kwam ook de SEC (Amerikaanse beurswaakhond) met zijn eigen waslijst van aanklachten. Zo spreekt de SEC over massieve jarenlange fraude waarbij het handelsplatform FTX fondsen doorspeelde aan zusterbedrijf Alameda met het oog op “persoonlijk voordeel”.

Naar alle waarschijnlijkheid zal SBF de komende weken uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten. Zo liet de eerst minister van De Bahama’s het volgende optekenen:

 

“De Bahamas en de Verenigde Staten hebben een gedeeld belang om alle individu’s die betrokken zijn bij FTX en mogelijks de wet gebroken hebben ter verantwoording te roepen”

 

SBF gaf maandagavond nog, slechts enkele uren voor zijn arrestatie, zijn laatste interview op Twitter Spaces. Bankman-Fried leek in het interview nog steeds van plan om de dag erop, dinsdag 12 december, digitaal te zullen getuigen op de langverwachte hoorzitting van de House Financial Services Committee. De hoorzitting was op voorhand al bijzonder controversieel vanwege de sterk betwiste onpartijdigheid van committee voorzitster Maxine Waters, maar ze zal dus nooit plaatsvinden.

Tot slot getuigde ook John J. Ray III gisteren voor het Amerikaans Congres. Ray nam vorige maand het roer als CEO van FTX over van SBF na de spectaculaire implosie van het bedrijf. Volgens de nieuwe CEO was FTX eind 2021 al begonnen met een waanzinnige “spending binge van maar liefst $5 miljard” en zijn er bovendien voor meer dan “$1 miljard aan leningen uitgeschreven aan insiders”.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »