Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Sam Bankman-Fried eindelijk in de boeien geslagen

Het was verwarring troef de laatste weken. Ondanks de overduidelijke aanwijzingen van corruptie en fraude werd Sam Bankman-Fried met fluwelen handschoenen behandeld door zowel de pers als bepaalde overheidsinstanties. Maandagnacht kwam dan toch het verlossende nieuws dat Bankman-Fried onder arrest was geplaatst door de Royal Bahamas Police Force.

De openbare aanklager van het zuidelijke district van New York liet weten, in naam van de Amerikaanse overheid, een vertrouwelijke aanklacht gedeeld te hebben met de Bahamaanse autoriteiten. Deze aanklacht leidde op maandagavond tot de arrestatie van Sam Bankman-Fried. De aanklacht spreekt onder andere over een hele waslijst aan fraudulente activiteiten waaronder securities fraud, money laundering, wire fraud conspiracy en meer.

Kort na de aantijgingen door de Amerikaanse overheid kwam ook de SEC (Amerikaanse beurswaakhond) met zijn eigen waslijst van aanklachten. Zo spreekt de SEC over massieve jarenlange fraude waarbij het handelsplatform FTX fondsen doorspeelde aan zusterbedrijf Alameda met het oog op “persoonlijk voordeel”.

Naar alle waarschijnlijkheid zal SBF de komende weken uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten. Zo liet de eerst minister van De Bahama’s het volgende optekenen:

 

“De Bahamas en de Verenigde Staten hebben een gedeeld belang om alle individu’s die betrokken zijn bij FTX en mogelijks de wet gebroken hebben ter verantwoording te roepen”

 

SBF gaf maandagavond nog, slechts enkele uren voor zijn arrestatie, zijn laatste interview op Twitter Spaces. Bankman-Fried leek in het interview nog steeds van plan om de dag erop, dinsdag 12 december, digitaal te zullen getuigen op de langverwachte hoorzitting van de House Financial Services Committee. De hoorzitting was op voorhand al bijzonder controversieel vanwege de sterk betwiste onpartijdigheid van committee voorzitster Maxine Waters, maar ze zal dus nooit plaatsvinden.

Tot slot getuigde ook John J. Ray III gisteren voor het Amerikaans Congres. Ray nam vorige maand het roer als CEO van FTX over van SBF na de spectaculaire implosie van het bedrijf. Volgens de nieuwe CEO was FTX eind 2021 al begonnen met een waanzinnige “spending binge van maar liefst $5 miljard” en zijn er bovendien voor meer dan “$1 miljard aan leningen uitgeschreven aan insiders”.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »