Rusland gaat crypto reguleren

In plaats van cryptocurrencies te verbieden, heeft de Russische regering besloten ze te reguleren. Hierbij legitimeert ze een “asset class” van 2 biljoen dollar in ’s werelds elfde grootste economie.

Een document met de principes voor de regulering van cryptocurrencies verscheen op dinsdagavond op de officiële website van de regering. Opmerkelijk is dat het plan de steun heeft van de centrale bank, die had opgeroepen tot een verbod op het delven en verhandelen van cryptocurrencies.

Dit is in de afgelopen maand het tweede land dat zijn standpunt om crypto te verbieden volledig omgooit en de kaart van regulering trekt.. India zette vorige week een stap in de richting van legalisatie met een belasting op de overdracht van digitale activa. Hoewel het tarief fors is (30%), werd de belasting door velen gezien als een stap in de richting van legalisering van crypto in de op vier na grootste economie.

Volgens het document van de regering, bezitten de Russische inwoners meer dan 12 miljoen cryptocurrency-rekeningen en ongeveer $ 26,7 miljard aan crypto. Verder melden ze dat Rusland momenteel de derde plaats in de wereld inneemt als het gaat over de Bitcoin mining capaciteit. Met dergelijke hoge volumes in het gebruik van cryptocurrencies is de overheid bezorgd deze ze misdrijven met crypt niet adequaat kunnen aanpakken.

In het voorstel wordt voorgesteld banken toe te staan als tussenpersoon te fungeren tussen gebruikers en cryptocurrencybeurzen. De instellingen zouden de identiteit van gebruikers moeten verifiëren, transacties moeten controleren op tekenen van illegale activiteiten, rails moeten bieden voor fiattransfers en informatie over transacties ten minste vijf jaar moeten bewaren. Banken zouden gebruikers ook de nodige documenten moeten verstrekken om hun belastingen aan te geven, en overheidsinstanties gegevens te verschaffen over transacties.

Op deze manier kunnen we toch constateren dat meer en meer belangrijke landen kiezen om cryptocurrencies niet te verbieden maar te gaan reguleren. Zo komen we stapje per stapje dichter bij globale adoptie.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »