Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Rusland gaat crypto reguleren

In plaats van cryptocurrencies te verbieden, heeft de Russische regering besloten ze te reguleren. Hierbij legitimeert ze een “asset class” van 2 biljoen dollar in ’s werelds elfde grootste economie.

Een document met de principes voor de regulering van cryptocurrencies verscheen op dinsdagavond op de officiële website van de regering. Opmerkelijk is dat het plan de steun heeft van de centrale bank, die had opgeroepen tot een verbod op het delven en verhandelen van cryptocurrencies.

Dit is in de afgelopen maand het tweede land dat zijn standpunt om crypto te verbieden volledig omgooit en de kaart van regulering trekt.. India zette vorige week een stap in de richting van legalisatie met een belasting op de overdracht van digitale activa. Hoewel het tarief fors is (30%), werd de belasting door velen gezien als een stap in de richting van legalisering van crypto in de op vier na grootste economie.

Volgens het document van de regering, bezitten de Russische inwoners meer dan 12 miljoen cryptocurrency-rekeningen en ongeveer $ 26,7 miljard aan crypto. Verder melden ze dat Rusland momenteel de derde plaats in de wereld inneemt als het gaat over de Bitcoin mining capaciteit. Met dergelijke hoge volumes in het gebruik van cryptocurrencies is de overheid bezorgd deze ze misdrijven met crypt niet adequaat kunnen aanpakken.

In het voorstel wordt voorgesteld banken toe te staan als tussenpersoon te fungeren tussen gebruikers en cryptocurrencybeurzen. De instellingen zouden de identiteit van gebruikers moeten verifiëren, transacties moeten controleren op tekenen van illegale activiteiten, rails moeten bieden voor fiattransfers en informatie over transacties ten minste vijf jaar moeten bewaren. Banken zouden gebruikers ook de nodige documenten moeten verstrekken om hun belastingen aan te geven, en overheidsinstanties gegevens te verschaffen over transacties.

Op deze manier kunnen we toch constateren dat meer en meer belangrijke landen kiezen om cryptocurrencies niet te verbieden maar te gaan reguleren. Zo komen we stapje per stapje dichter bij globale adoptie.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »