Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

De grote westwaartse mining migratie

Twee weken geleden heeft u van ons al vernomen dat er grote onweerswolken hangen boven het Chinese Bitcoin ecosysteem, sinds jaar en dag de wereldleider in Bitcoin mining met 65% van de globale rekenkracht. Vandaag kunnen we u met zekerheid zeggen dat de lange periode van Chinese dominantie abrupt aan zijn einde komt. Meer dan de helft van alle mining uitrusting ter wereld is in de laatste 2 maanden offline gegaan om het communistische land te verlaten, een ongeziene ommekeer in de 12-jarige geschiedenis van cryptocurrency. 

Gelukkig zijn zelfs zulke extreme gebeurtenissen niet in staat om Bitcoin uit zijn lood te slaan, dat via zijn algoritme elke 2 weken de cryptografische puzzels aanpast aan de omstandigheden. Op 3 juli tekende het Bitcoin netwerk een neerwaartse daling op van maar liefst 28% in zijn mining moeilijkheidsgraad, en verpulvert hiermee het vorige record dat nog dateert van 31 oktober 2011 (18%). 

Dit wilt ook zeggen dat de mining bedrijven die operationeel blijven nu enorme winsten kunnen boeken, Bitcoin game theory op zijn best! Voor de Chinese mining bedrijven is dit dan ook de perfecte storm, zij moeten namelijk 15,000 ton aan prijzige apparatuur het land zien uit te krijgen op zéér korte tijd (en dit terwijl het internationale vrachttransport nog steeds aanzienlijk ontwricht is door COVID-19). 

Ook verkopen is geen optie, want aangezien iedereen nu zijn uitrusting wilt dumpen, vallen de prijzen naar ongeziene laagtes. De grootste producent van mining uitrusting, Bitmain, heeft dan ook laten weten dat het de verkoop van nieuwe producten op zijn minst tot september stillegt. Wanneer het stof zal gaan liggen is nog maar de vraag, maar men spreekt van een overgangsperiode van minstens één volledig jaar om onderdak te vinden voor alle infrastructuur. Veelgenoemde plaatsten zijn de US, Canada, Rusland, Kazachstan, Paraguay etc..

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »