Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Rusland en Iran slaan de handen in elkaar voor ontwikkeling stablecoin

Er heerst nog steeds een zwaar verbod op crypto transacties in Rusland. Toch opent het land nu zijn deuren voor cryptobetalingen voor import- en exportdoeleinden. De beslissing komt er nadat de Europese Unie Europese bedrijven herhaaldelijk een verbod had opgelegd om crypto gerelateerde diensten aan Rusland aan te bieden na de invasie van Oekraïne.

Rusland en Iran staan ​​beide op de zwarte lijst van landen die door westerse mogendheden worden gesanctioneerd. De Centrale Bank van Iran overweegt daarom om nu samen met de Russische Federatie een stablecoin te ontwikkelen voor internationale handelstransacties. 

Het nieuws werd op 16 januari aangekondigd door Alexander Brazhnikov, uitvoerend directeur van de Russian Association of Crypto Industry and Blockchain. Brazhnikov suggereerde bovendien dat de digitale valuta gekoppeld zal zijn aan goud. De stablecoin zou onder andere gebruikt worden in de speciale economische zone Astrakhan, een belangrijke Russische aanmeerhaven voor Iraanse vrachtschepen.

Rusland en Iran kijken de laatste jaren steeds meer naar digitale activa als waardig alternatief voor het SWIFT-betalingssysteem. Bovendien kondigde Sber, één van de grootste banken in Rusland, in december 2022 aan dat ze zich nog meer zullen afzetten tegen de dollar door gebruik te gaan maken van goudtransacties. 

De politieke manoeuvres passen binnen een grotere strategie van niet westerse landen om de macht van het dollar systeem te ondermijnen.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »