Rusland en Iran slaan de handen in elkaar voor ontwikkeling stablecoin

Er heerst nog steeds een zwaar verbod op crypto transacties in Rusland. Toch opent het land nu zijn deuren voor cryptobetalingen voor import- en exportdoeleinden. De beslissing komt er nadat de Europese Unie Europese bedrijven herhaaldelijk een verbod had opgelegd om crypto gerelateerde diensten aan Rusland aan te bieden na de invasie van Oekraïne.

Rusland en Iran staan ​​beide op de zwarte lijst van landen die door westerse mogendheden worden gesanctioneerd. De Centrale Bank van Iran overweegt daarom om nu samen met de Russische Federatie een stablecoin te ontwikkelen voor internationale handelstransacties. 

Het nieuws werd op 16 januari aangekondigd door Alexander Brazhnikov, uitvoerend directeur van de Russian Association of Crypto Industry and Blockchain. Brazhnikov suggereerde bovendien dat de digitale valuta gekoppeld zal zijn aan goud. De stablecoin zou onder andere gebruikt worden in de speciale economische zone Astrakhan, een belangrijke Russische aanmeerhaven voor Iraanse vrachtschepen.

Rusland en Iran kijken de laatste jaren steeds meer naar digitale activa als waardig alternatief voor het SWIFT-betalingssysteem. Bovendien kondigde Sber, één van de grootste banken in Rusland, in december 2022 aan dat ze zich nog meer zullen afzetten tegen de dollar door gebruik te gaan maken van goudtransacties. 

De politieke manoeuvres passen binnen een grotere strategie van niet westerse landen om de macht van het dollar systeem te ondermijnen.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »