Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Adoptie van Bitcoin in Oekraïne neemt toe

Eerder vorige week werd Bitcoin legaal gemaakt in Oekraïne. Het parlement had wetsvoorstel goedgekeurd dat tegemoetkomt aan de aanbevelingen van de president. Het land heeft van Bitcoin echter geen wettig betaalmiddel gemaakt.

“De nieuwe wet is een extra kans voor bedrijfsontwikkeling in ons land. Buitenlandse en Oekraïense crypto-bedrijven zullen legaal kunnen opereren, en Oekraïners zullen een gemakkelijke en veilige toegang hebben tot de wereldwijde markt voor virtuele activa,” zei Mykhaylo Fedorov, de Oekraïense minister van digitale transformatie, in een verklaring.

Het aannemen van de Wet op Virtuele Activa geeft een duidelijk signaal af aan de wereldwijde gemeenschap dat cryptocurrency gelegaliseerd is in Oekraïne en zal crypto-investeerders van over de hele wereld aantrekken naar het land.

In navolging van de Russische invasie in Oekraïne zijn er ook massale donaties gekomen in de vorm van cryptocurrency zoals Bitcoin.

Zo heeft het officiële Twitter-account van Oekraïne, evenals een account van de vice-premier van het land, Mykhailo Fedorov, zaterdag details van de crypto-portefeuilles, waarop mensen rechtstreeks kunnen doneren, gedeeld. Victor Zhora, een van de topfunctionarissen van Oekraïne op het gebied van cyberdefensie, bevestigde tegenover Bloomberg dat de tweets en de wallet-adressen accuraat waren.

De adressen gepost door deze accounts hebben honderden donaties ontvangen met een waarde van meer dan $ 3 miljoen in minder dan 24 uur. Ondertussen zou dit bedrag al ver boven de $ 50 miljoen liggen.

Verschillende crypto-ondernemers en grootheden in de cryptowereld hebben Twitter gebruikt om zich te verenigen en steun te betuigen aan Oekraïne sinds de invasie van Rusland op donderdag begon. Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, zei eerder op Twitter dat het bedrijf $ 25 gaf aan elke Oekraïner met een account op de zijn exchange.

Changpeng “CZ” Zhao van Binance zei dan weer dat dit een situatie is waar blockchain schittert als wereldwijde crowdfunding.

Ook wij als DCA-team wensen ons medeleven en steun te betuigen aan Oekraïne.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »