Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Adoptie van Bitcoin in Oekraïne neemt toe

Eerder vorige week werd Bitcoin legaal gemaakt in Oekraïne. Het parlement had wetsvoorstel goedgekeurd dat tegemoetkomt aan de aanbevelingen van de president. Het land heeft van Bitcoin echter geen wettig betaalmiddel gemaakt.

“De nieuwe wet is een extra kans voor bedrijfsontwikkeling in ons land. Buitenlandse en Oekraïense crypto-bedrijven zullen legaal kunnen opereren, en Oekraïners zullen een gemakkelijke en veilige toegang hebben tot de wereldwijde markt voor virtuele activa,” zei Mykhaylo Fedorov, de Oekraïense minister van digitale transformatie, in een verklaring.

Het aannemen van de Wet op Virtuele Activa geeft een duidelijk signaal af aan de wereldwijde gemeenschap dat cryptocurrency gelegaliseerd is in Oekraïne en zal crypto-investeerders van over de hele wereld aantrekken naar het land.

In navolging van de Russische invasie in Oekraïne zijn er ook massale donaties gekomen in de vorm van cryptocurrency zoals Bitcoin.

Zo heeft het officiële Twitter-account van Oekraïne, evenals een account van de vice-premier van het land, Mykhailo Fedorov, zaterdag details van de crypto-portefeuilles, waarop mensen rechtstreeks kunnen doneren, gedeeld. Victor Zhora, een van de topfunctionarissen van Oekraïne op het gebied van cyberdefensie, bevestigde tegenover Bloomberg dat de tweets en de wallet-adressen accuraat waren.

De adressen gepost door deze accounts hebben honderden donaties ontvangen met een waarde van meer dan $ 3 miljoen in minder dan 24 uur. Ondertussen zou dit bedrag al ver boven de $ 50 miljoen liggen.

Verschillende crypto-ondernemers en grootheden in de cryptowereld hebben Twitter gebruikt om zich te verenigen en steun te betuigen aan Oekraïne sinds de invasie van Rusland op donderdag begon. Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, zei eerder op Twitter dat het bedrijf $ 25 gaf aan elke Oekraïner met een account op de zijn exchange.

Changpeng “CZ” Zhao van Binance zei dan weer dat dit een situatie is waar blockchain schittert als wereldwijde crowdfunding.

Ook wij als DCA-team wensen ons medeleven en steun te betuigen aan Oekraïne.