Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging.

Genesis beweerd dat Roger Ver nog voor $20,8 miljoen aan schulden heeft openstaan bij het bedrijf. Het lending platform daagt daarom Ver nu voor de rechter om de fondsen terug te vorderen.

Ondertussen heeft Ver in een bizarre statement, zoals we ondertussen van hem gewend zijn, laten weten dat hij de schulden niet zal terugbetalen. Volgens Ver was er een geheime overeenkomst tussen hem en het lending platform dat stipuleerde dat Genesis verplicht was om solvent te blijven. Met andere woorden: door het faillissement vervallen alle openstaande schulden. De zaak zal de komende maanden en jaren dus veder uitgevochten worden voor het gerecht.

Het is niet de eerste keer dat Ver wordt gedagvaard voor onbetaalde schulden. Vorige zomer nog maakte CoinFLEX CEO Mark Lamb nog gewag van onbetaalde schulden voor een bedrag van maar liefst $47 miljoen. Velen gaan er dan ook vanuit dat Ver al een tijdje bankroet is.

Roger Ver was één van de eerste bekende Bitcoiners 10 jaar geleden, met een fortuin dat volgens sommige zelfs meer dan 400,000 Bitcoin bedroeg. In 2017 kwam Ver aan lager wal toen hij zo goed als al zijn geld inzette op Bitcoin Cash, een goedkope kopij van Bitcoin die ondertussen in de vergetelheid is geraakt.

 

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »