Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Republikein Vivek Ramaswamy wordt de tweede Amerikaanse presidentskandidaat die Bitcoin-donaties accepteert

Deze stap van Ramaswamy volgt in de voetsporen van Robert F. Kennedy Jr., een Democratische presidentskandidaat, die eerder al cryptocurrencies omarmde door donaties in de vorm van digitale valuta toe te staan. Republikeins presidentskandidaat Vivek Ramaswamy maakte afgelopen weekend nieuws toen hij de tweede kandidaat werd in de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 die campagnedonaties accepteert via Bitcoin. Ramaswamy kondigde zijn beslissing aan tijdens zijn toespraak op de Bitcoin 2023-conferentie in Miami, waar hij zijn supporters ook opriep om van de komende verkiezingen een referendum te houden over fiatvaluta.

Tijdens zijn toespraak toonde Ramaswamy een QR-code die zijn supporters verbindt met een betalings-gateway die verschillende donatie mogelijkheden biedt, waaronder Bitcoin. In aanmerking komende Amerikaanse staatsburgers en permanente inwoners kunnen tot $6.600 bijdragen aan Ramaswamy’s campagne en zullen als blijk van dankbaarheid een NFT ontvangen.

Mining in the USA, concept. ASIC miner with The United States map. 3D rendering isolated on white background

De presidentskandidaat maakte ook van de gelegenheid gebruik om te pleiten voor de vrijheid om Bitcoin te minen binnen de Verenigde Staten. Aangezien het land onlangs China voorbijgestreefd is om het wereldwijde centrum voor mijnactiviteiten te worden, sprak Ramaswamy zich uit tegen het voorstel van president Joe Biden om 30 procent belasting te heffen op elektriciteit verbruikt door cryptocurrency-mijnoperaties. Hij beschouwde deze belasting als ongepast, oneerlijk en een inbreuk op de federale macht.

Ramaswamy merkte op dat hij van plan is zijn uitgebreide Bitcoin-beleid te onthullen, dat tot doel heeft Bitcoin en andere cryptocurrencies te laten functioneren als parallelle valuta. Hij gelooft dat deze aanpak kan helpen om de Amerikaanse dollar te behouden als primary world currency, en mogelijk de opdracht van de Federal Reserve kan beperken om zich voornamelijk te richten op valutastabilisatie.