Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Biden wil Bitcoin mining 30% belasten

Het Biden administratie heeft geld nodig, zoveel is duidelijk. De begroting is een complete puinhoop en ook de befaamde “debt ceiling” komt eind deze maand alweer in zicht. Het komt dan ook voor niemand als een verrassing dat zondebok Bitcoin opnieuw wordt geviseerd als ideaal doelwit om het gat te dichten.

Na een korte inloopperiode zou de “DAME Tax“ 30% belastingen aanrekenen op al het energieverbruik van Amerikaanse Bitcoin mining datacenters. De maatregel zou vooral de grote Amerikaanse spelers zoals Riot Platforms (RIOT), Cipher Mining (CIFR) en Marathon Digital (MARA) diep in de portemonnee raken.

Zoals spijtig genoeg vaker het geval is wordt er een hele rits aan drogredenen aangehaald om de draconische belasting te rechtvaardigen. Zo spreekt het witte huis volledig incorrect over “de schade die het aanricht aan onze samenleving” terwijl Bitcoin net miljoenen Amerikanen helpt tijdens deze moeilijke periode van inflatie en bancaire malaise. De logica is nog verder zoek wanneer de Biden administratie gewag maakt van “problematische toename van broeikasgassen”. Bitcoin is één van de meest groene technologieën ter wereld is en het is dan ook bedroevend dat de Amerikaanse overheid er alles aan doet om deze waarheid te verdoezelen.

Op dit moment is de VS veruit de grootste Bitcoin producent ter wereld en neemt naar schatting 38% van de globale hashrate voor zijn rekening. Verbazend genoeg staat China, met ongeveer 21% van de globale hashrate, nog steeds op de nummer twee plaats ondanks het grootschalige mining verbod van 2021.

Hoe dan ook moet het DAME Tax belastingvoorstel eerst nog goedgekeurd worden door het huis van afgevaardigden. Aangezien dit wordt gedomineerd door de Republikeinen die wel meer interesse hebben in het potentieel van Bitcoin komt de mining leiderschapspositie van de VS zeker nog niet meteen in gevaar.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »