Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Prime Trust zoekt noodfinanciering​

Prime Trust in slechte papieren

Crypto-bewaarder Prime Trust heeft naar verluidt dringend behoefte aan noodfinanciering en wil miljoenen dollars ophalen.
Het bedrijf voert gesprekken met potentiële financiers omdat het te maken heeft met een tekort aan kasstromen als gevolg van afnemende klanten-activa. Prime Trust biedt diverse crypto-financiële diensten aan, waaronder bewaring en ondersteuning voor de omzetting van crypto naar fiat-valuta en vice versa. De executives van het bedrijf hebben naar verluidt voorgesteld om $25 miljoen aan financiering te verkrijgen om de balans van het bedrijf te stabiliseren. Het noodfinancierings-pakket is bedoeld om te voorkomen dat Prime Trust in faillissement terecht komt, wat duidt op de ernstige financiële situatie van het bedrijf.
Berichten over een mogelijke overname door BitGo zijn nog niet bevestigd. De recente SEC-rechtszaken tegen Binance en Coinbase hebben bezorgdheid doen toenemen onder particuliere en institutionele handelaren over het aanhouden van crypto-activa op beurzen. Prime Trust’s financiële problemen hebben aandacht getrokken, aangezien het bedrijf steeds belangrijker is geworden voor de bedrijfsvoering van verschillende prominente crypto-bedrijven na de sluiting van Signature Bank.