Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Presidentskandidaat steelt de show op Bitcoin Miami

De grootste Bitcoin conferentie ter wereld zit er weer op. Drie dagen lang werden bezoekers getrakteerd op presentaties van de allergrootste Bitcoin sprekers zoals Michael Saylor, Stephan Livera, Caithlin Long, Adam Back en presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr.

Saifedean Ammous kwam onder andere zijn nieuwste boek “Principles of Economics” voorstellen. De bekende Austrian economist wist iedereen te verzekeren dat hij ook in deze nieuwste uiteenzetting onze huidige economisch bestel serieus aan de kaak stelt en geen enkel taboe uit de weg gaat.

Daarnaast was er ook de aankondiging van bekende blockexplorer Mempool.space dat met zijn ‘Mempool Accelerator’ een inventieve nieuwe oplossing biedt voor de recent sterk vertraagde Bitcoin transacties.

Toch was het uiteindelijk Democratisch presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. die met de meeste pluimen ging lopen. Kennedy Jr. liet heel duidelijk verstaan dat hij 100% achter Bitcoin staat en dat het bovendien de beste garantie is tegen een toekomst gedomineerd door Central Bank Digital Currencies. Het ziet ernaar uit dat 2024 de eerste Amerikaanse presidentsverkiezing zal worden waar Bitcoin een uitgebreid thema zal worden (zo zal ook Elizabeth Warren het ongetwijfeld vaak over cryptocurrency hebben).

Jammer genoeg viel wel ook op dat het gevoel van euforie dat Miami 2021 en 2022 zo typeerde voor een deel achterwege bleef dit jaar. De verkoopcijfers lagen maar liefst 50% lager dan de vorige editie en er was ook geen nieuws dat echt insloeg als een bom. Het zal dus wachten zijn tot na de bear market vooraleer er opnieuw records in bezoekersaantal gebroken zullen worden.