Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

President El Salvador ontvangt financiële leiders van 44 landen voor Bitcoin educatie

Deze hele week zitten delegaties van maar liefst 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten samen in El Salvador, het Bitcoin Mekka van de wereld. De lange lijst van aanwezigen bestaat onder andere uit Egypte, Honduras, Jordanië, Ghana, Nigeria, Congo en meer. Samen goed voor 1 op 5 landen ter wereld!

Het initiatief gaat uit van de Alliance for Financial Inclusion (oftewel het AFI), een organisatie die in 2008 is opgericht ter bevordering van Financiële zelfstandigheid wereldwijd. Sinds zijn ontstaan 14 jaar geleden is het AFI uitgegroeid van slechts 5 leden (Mexico, Indonesië, Thailand, Kenya, the Phillipines) tot bijna 90 naar onafhankelijkheid strevende lidstaten vandaag de dag.

Initieel was de conferentie gepland voor 2021 maar COVID-19 smeerde roet in het eten. Een heuse meevaller voor president Bukele dus want dit congres is HET moment bij uitstek om alle bevindingen als eerste Bitcoin land ter wereld uit de doeken te doen.

Zo zullen er sprekers van verschillende lokaal actieve Bitcoin bedrijven de centrale bankiers de komende dagen te woord staan. Gisteren was het al de beurt aan verschillende ondernemers uit het Bitcoin dorpje El Zonte, een regio in El Salvador die al verschillende jaren in de ban is van Bitcoin (en ook verantwoordelijk is voor het overtuigen van President Bukele om Bitcoin om te dopen tot officieel betaalmiddel).

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar welke invloed de uiteenzettingen zullen hebben op de leergierige centrale bankiers. Mogelijks worden hier de zaadjes gepland voor een derde Bitcoin land (na El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek).