Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Overheid Liechtenstein laat binnenkort Bitcoin betalingen toe voor overheidsdiensten

In een interview met de Duitse krant Handelsblatt laat de premier van Liechtenstein, Daniel Risch, weten dat de overheid binnenkort Bitcoin betalingen zal toelaten. Burgers kunnen binnenkort dus betalingen in Bitcoin doen voor bepaalde overheidsgerelateerde aangelegenheden. “Een betaaloptie voor Bitcoin is in aantocht” liet premier Risch optekenen.

Op dit moment is de overheid van plan om de ontvangen Bitcoin onmiddellijk om te zetten in Zwitserse frank om wisselkoers risico te beperken.

Liechtenstein treedt met deze beslissing in de voetsporen van Zug, een kanton van buurland Zwitserland. Er wordt verwacht dat de regio, die al langer fan is van Bitcoin, de komende jaren nog meer financiële innovatie zal aankondigen.

Op dit moment heeft Liechtenstein nog geen plannen om nationale reserves en overheidsgeld te investeren in Bitcoin zoals El Salvador en Bhutan dat wel doen. De eerste minister laat wel weten dat de optie overwogen wordt en dat dit in de nabije toekomst kan veranderen.

Na El Salvador in 2021 en Bhutan slechts enkele weken geleden is Liechtenstein nu dus het derde land dat openlijk faciliteiten uitbouwt voor Bitcoin adoptie.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »