Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Overheid Liechtenstein laat binnenkort Bitcoin betalingen toe voor overheidsdiensten

In een interview met de Duitse krant Handelsblatt laat de premier van Liechtenstein, Daniel Risch, weten dat de overheid binnenkort Bitcoin betalingen zal toelaten. Burgers kunnen binnenkort dus betalingen in Bitcoin doen voor bepaalde overheidsgerelateerde aangelegenheden. “Een betaaloptie voor Bitcoin is in aantocht” liet premier Risch optekenen.

Op dit moment is de overheid van plan om de ontvangen Bitcoin onmiddellijk om te zetten in Zwitserse frank om wisselkoers risico te beperken.

Liechtenstein treedt met deze beslissing in de voetsporen van Zug, een kanton van buurland Zwitserland. Er wordt verwacht dat de regio, die al langer fan is van Bitcoin, de komende jaren nog meer financiële innovatie zal aankondigen.

Op dit moment heeft Liechtenstein nog geen plannen om nationale reserves en overheidsgeld te investeren in Bitcoin zoals El Salvador en Bhutan dat wel doen. De eerste minister laat wel weten dat de optie overwogen wordt en dat dit in de nabije toekomst kan veranderen.

Na El Salvador in 2021 en Bhutan slechts enkele weken geleden is Liechtenstein nu dus het derde land dat openlijk faciliteiten uitbouwt voor Bitcoin adoptie.