Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bhutan mined al jaren Bitcoin

Een paar weken geleden verbaasde het koninkrijk van Bhutan de wereld toen bekend werd dat het Bhutaanse Druk Holding & Investing (DHI) als eerste sovereign wealth fund ter wereld investeert in cryptocurrency. Ondertussen blijkt dat het fonds ook druk in de weer is met het opzetten van overheid gesponsorde Bitcoin mining datacenters in het kleine landje te midden van het Himalaya gebergte.

In een interview met de lokale krant “The Bhutanese” licht DHI een tipje van de sluier over de significantie en omvang van hun Bitcoin mining ambities. Zo laat het land weten al actief te zijn in de mining industrie sinds de Bitcoin prijs rond de $5000 schommelde, wat rond de periode van april 2019 was. Hiermee is het het enigste land ter wereld naast El Salvador dat openlijk Bitcoin mined.

Toch blijven er enorm veel mysteries hangen rond de exacte intenties van Bhutan. Zo is de import van computer chips de laatste jaren werkelijk ontploft. Het land importeerde vorig jaar $142 miljoen aan chips tegenover slechts $1,1 miljoen in 2020. De aankoop is goed voor maar liefst 10% van de totale handel van Bhutan in 2022.

Bovendien blijkt dat Bhutan ook aan de onderhandelingstafel zit met Bitdeer, één van de grootste Bitcoin mining bedrijven ter wereld. Een nieuw rapport van Bitdeer onthult dat het land ambities heeft om een Bitcoin mining datacenter op te zetten van maar liefst 100MW. De aanbouw hiervan zou beginnen in het tweede kwartaal van 2023 en zou in totaal goed zijn voor net iets minder dan 1% van de globale mining hashrate.

Of de werkzaamheden effectief van start zullen gaan is nog niet duidelijk. De pijnlijke faillissementen van het afgelopen jaar en de aanhoudende bear market hebben ook in Bhutan onvermijdelijk roet in het eten gegooid.

Hoe dan ook is Bhutan de perfecte kandidaat om een grote Bitcoin mining hub te worden. Het land beschikt over enorme hoeveelheden stuwdammen dankzij de vele rivieren en gunstige ligging. De hydro-elektrische energie maakt maar liefst 30% uit van het Bhutaanse bruto binnenlands product en zowat alle 800.000 bewoners van het land worden door deze stuwdammen van elektriciteit voorzien.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »