Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Oplichters achter 3AC willen geld ophalen voor nieuwe exchange

Su Zhu en Kyle Davies zijn nog steeds op de vlucht voor het gerecht naar aanleiding van het spectaculaire faillissement van hun bedrijf 3AC. Toch houdt dit hun blijkbaar niet tegen om de hoed opnieuw in de ring te smijten op zoek naar geld voor een nieuw onwaarschijnlijk crypto project.

Het beruchte 3AC was vorig jaar één van de eerste bedrijven dat over de kop ging na de implosie van Terra Luna. Het leverde SU en Kyle meteen de reputatie op van meest roekeloze crypto bro’s van 2022, een titel die ze later dat jaar weliswaar toch nog moesten overhandigen aan Sam Bankman-Fried.

De verbazing was dan ook groot toen er op 16 januari een nieuw slide deck van het trieste duo kwam bovendrijven. Daarin staat beschreven hoe ze $25 miljoen willen ophalen voor een nieuwe crypto exchange.

Het nieuwe handelsplatform zou de naam “GTX” krijgen, een perverse woordspeling op het teloorgegane FTX. De exchange zou zich toespitsen op geldschieters die eigendomsrechten in bankroete crypto exchanges willen verhandelen, waaronder ook 3AC (ja, je leest het goed!). Het voorstel werd zoals te verwachten ontvangen met een stortvloed aan kritiek. Laat ons hopen dat deze oplichters nooit nog de kans krijgen om geld van anderen te beheren.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »