Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Oplichters achter 3AC willen geld ophalen voor nieuwe exchange

Su Zhu en Kyle Davies zijn nog steeds op de vlucht voor het gerecht naar aanleiding van het spectaculaire faillissement van hun bedrijf 3AC. Toch houdt dit hun blijkbaar niet tegen om de hoed opnieuw in de ring te smijten op zoek naar geld voor een nieuw onwaarschijnlijk crypto project.

Het beruchte 3AC was vorig jaar één van de eerste bedrijven dat over de kop ging na de implosie van Terra Luna. Het leverde SU en Kyle meteen de reputatie op van meest roekeloze crypto bro’s van 2022, een titel die ze later dat jaar weliswaar toch nog moesten overhandigen aan Sam Bankman-Fried.

De verbazing was dan ook groot toen er op 16 januari een nieuw slide deck van het trieste duo kwam bovendrijven. Daarin staat beschreven hoe ze $25 miljoen willen ophalen voor een nieuwe crypto exchange.

Het nieuwe handelsplatform zou de naam “GTX” krijgen, een perverse woordspeling op het teloorgegane FTX. De exchange zou zich toespitsen op geldschieters die eigendomsrechten in bankroete crypto exchanges willen verhandelen, waaronder ook 3AC (ja, je leest het goed!). Het voorstel werd zoals te verwachten ontvangen met een stortvloed aan kritiek. Laat ons hopen dat deze oplichters nooit nog de kans krijgen om geld van anderen te beheren.