Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Ook Fidelity zet de jacht in op spot Bitcoin ETF

Het blijft maar aankondigingen regenen. Nadat Blackrock een paar weken geleden het startschot gaf voor een hele reeks nieuwe grootschalige Bitcoin producten zet Fidelity alles op alles om de digitale munt binnen te loodsen in de institutionele investeringswereld.

De vierde grootste vermogensbeheerder ter wereld diende donderdag 28 juni opnieuw een aanvraag in voor een spot Bitcoin ETF. Een dergelijke spot Bitcoin ETF zou het voor grote traditionele investeerders zoals pensioenfondsen en verzekeraars mogelijk maken om blootstelling te krijgen aan de Bitcoin prijs. Iets dat op dit moment helaas nog niet mogelijk is aangezien deze bedrijven gebonden zijn aan heel strikte mandaten en regels waardoor ze bijvoorbeeld niet rechtstreeks Bitcoin kunnen kopen en bewaren op een hardware wallet. Een spot Bitcoin ETF zou al deze regulatieve barrières met gemak omzeilen.

Fidelity is al jaren bezig met de uitbouw van Bitcoin gerelateerde producten. In 2018 begon het met de uitbouw van cold storage diensten en vorige week nog kondigde het bedrijf aan een eigen crypto exchange “EDX” te zullen oprichten met de steun van Charles Schwab en Citadel Securities.

Ook WisdomTree, VanEck en Invesco dienden deze laatste twee weken opnieuw een aanvraag in voor een spot Bitcoin ETF. Het is duidelijk dat er opnieuw hoop is dat de SEC eindelijk op zijn negatieve beslissingen zal terugkomen nu BlackRock mee zijn schouders onder het Bitcoin ETF verhaal zet.