Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Ook Binance laat nu Lightning deposits toe

De roep om Lighting integratie op het grootste handelsplatform ter wereld heeft eindelijk zijn effect gehad. In een mededeling op 17 juli laat Binance weten dat het vanaf nu mogelijk is om Bitcoin op te nemen of te storen op het platform via het Lightning netwerk.

Het Lightning netwerk is een second layer op Bitcoin dat het mogelijk maakt om Bitcoin zeer goedkoop te versturen en dit voor zo goed als geen fees. De baanbrekende innovatie is al in ontwikkeling sinds 2016 en kende vooral de twee laatste jaren een felle opmars. Grote bedrijven zoals Kraken, Bitfinex en de Cash App maken al langer gebruik van deze efficiënte nieuwe manier om Bitcoin betalingen uit te voeren, maar het was toch uitkijken naar wanneer de grootste exchange ter wereld eindelijk overstag zou gaan.

Binance zal voor elke lightning verzending, zowel deposits als withdrawals, een flat fee aanrekenen van 0.00001 BTC (ongeveer €0,25). Op dit moment is er ook een maximumlimiet van 0,05 BTC (ongeveer €1350) per transactie. Dit laatste heeft vooral te maken met de architectuur van het lightning netwerk zelf die in de eerste plaats focust op kleinere betalingen.

De beslissing van Binance toont aan dat lightning steeds meer doorbreekt in de mainstream. Ook grote concurrent van Binance, Coinbase, wil niet langer achterblijven en kondigde in april eveneens aan volledige lightning capaciteiten te zullen voorzien.