Hoe werkt de Binance Visa kaart?

Eén van de meestgestelde vragen die wij van cursisten krijgen, is hoe je in het dagelijkse leven kan betalen met crypto. Gelukkig hebben we hier de perfecte oplossing voor! Tegenwoordig bestaan er namelijk crypto bankkaarten waardoor betalen met crypto een fluitje van een cent wordt! Deze crypto bankkaarten kan je overal gebruiken waar Visa aanvaard wordt. Heeft de desbetreffende winkel geen Visa? Geen probleem! Haal met je crypto bankkaart even cash uit de muur bij een betaalautomaat en je kan weer verder. Er bestaan honderden crypto bankkaarten. Van al deze kaarten is er ééntje die er met kop en schouder bovenuit steekt; de Binance Visa kaart. In dit artikel leggen we uit hoe je deze kaart bestelt en veilig kan gebruiken.

 

Stap 1: Maak een Binance account aan

Vooraleer je een Binance Visa kaart kan aanvragen moet je eerst een account aanmaken bij het crypto handelsplatform Binance. Dit handelsplatform is veruit de bekendste en veiligste plaats om cryptocurrencies te kopen en verhandelen. Klik op deze link om een account aan te maken bij Binance.

 

Stap 2: Vraag je Binance Visa kaart aan

Ziezo! Eens je je account hebt aangemaakt* kan je volledig gratis (!!) je crypto bankkaart aanvragen bij Binance. Navigeer bovenaan de website naar “Finance” en klik vervolgens door op “Binance Visa Card” om de aanvraagprocedure op te starten. Zodra je de nodige informatie hebt ingevuld zal de Binance Visa kaart naar je thuisadres opgestuurd worden. Dit duurt maximum 1 tot 2 weken. Bij de kaart wordt ook steeds een vaste PIN-code geleverd. Deze is tot op heden spijtig genoeg niet aan te passen naar je persoonlijke voorkeur. Ben je je PIN-code vergeten? Geen probleem, je kan je vaste bijgeleverde PIN-code steeds raadplegen binnen de beveiligde omgeving van je Binance-app.

 

Stap 3: Zorg dat er fondsen beschikbaar zijn om uit te geven

Voor we de kaart kunnen gebruiken moeten er uiteraard eerst fondsen op je Binance account staan. Zorg dus dat je Binance account van genoeg cryptocurrency voorzien is wanneer je kaart thuis aankomt.

Bovendien moet je expliciet aanduiden welke crypto je wenst uit te geven met je kaart en welke niet. Dit doe je door cryptocurrency over te zetten van je “Spot Wallet” naar je “Funding Wallet”. Navigeer naar je funding wallet en klik op “Transfer” om cryptocurrency over te zetten van je Spot Wallet naar je Funding Wallet. Bij elk gebruik van je Binance Visa kaart zal er nu cryptocurrency afgetrokken worden van je Funding Wallet.

Pro tip: Je kan perfect zelf bepalen in welke volgorde je je cryptocurrencies uitgeeft door ze van boven naar onder te rangschikken in je Funding Wallet. Zo kan je dus eerst je minst geliefde coins van de hand doen!

 

Cashback

Er is nog een andere reden waarom wij zo’n fan zijn van de Binance Kaart; het Binance Cashback systeem. Met dit systeem kan je namelijk geld terugverdienen door je kaart te gebruiken. Hierbij zal je steeds een klein percentage geld terugkrijgen bij elke aankoop in de winkel. Dit doe je door BNB (Binance Coin) aan te kopen en bij te houden op je Binance account. Naargelang de hoeveelheid BNB die je bezit, zal je steeds een groter % geld kunnen terugverdienen op je aankopen met de Binance kaart. Dit kan zelfs oplopen tot 8%, een aanzienlijke hoeveelheid.

Binance Visa kaart cashback
Hoe meer BNB je bezit, hoe meer je terugverdient met je aankopen

Pro tip: Hoewel de meeste mensen crypto uitgeven met hun Binance kaart, is dit helemaal geen vereiste! Je kan bijvoorbeeld ook Euro’s storten op je Binance account en deze uitgeven met je VISA kaart. Op deze manier kan je handig gebruik maken van het Binance Cashback systeem zonder crypto te kopen of uit tegeven uit te geven!

Let wel op: Er is geen cashback wanneer je je Binance kaart gebruikt om geld uit de muur te halen (enkel in de winkel van toepassing dus).

Hoewel het om heel hoge percentages gaat, is het terugverdienmodel toch beperkt. Zo is er voor elk BNB niveau een maximum vastgelegd bedrag aan Euro’s per maand dat je kan terugverdienen.

Binance Visa kaart maximum terug te verdiene bedrag
Maximum limiet die je per maand kan terugverdienen

Het gebruik van de Binance Visa kaart is bovendien ook niet ongelimiteerd. Zo kan je maximum 8.700 Euro per dag uitgeven met je kaart. Geld uit de muur halen is gelimiteerd tot maximum 290 euro per dag.

Ziezo nu weet je alles om aan de slag te gaan met de Binance Visa kaart. Veel plezier and happy shopping!

*Om je Binance kaart aan te vragen moet je eerst wel Know Your Customer niveau 2 unlocken. Hierbij zal je verschillende verificatiestappen moeten doorlopen om je identiteit te bewijzen.

Nieuws

Lastercampagne Greenpeace ontploft in hun gezicht

Er heerst al een tijdje wrevel rond het energiegebruik van Bitcoin. Voor iedereen die de tijd neemt om Bitcoin grondig te onderzoeken wordt het al snel duidelijk dat het energiegebruik van Bitcoin geen enkel probleem is. Toch houdt dit ideologische lobbygroepen zoals Greenpeace niet tegen

LEES VERDER »

Nasdaq lanceert crypto bewaardienst tegen het eind Q2

De grote Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq gaat de cryptomarkt betreden door een crypto bewaardienst te lanceren. Volgens een rapport van Bloomberg is de Amerikaanse beursexploitant van plan om aan het einde van het tweede kwartaal cryptovaluta te beheren voor institutionele investeerders. Het lijkt erop dat Nasdaq

LEES VERDER »

Financiëel systeem probeert veilige banken in kiem te smoren

De gebeurtenissen van de afgelopen weken zetten nog maar eens in de verf hoe onstabiel ons huidig financieel systeem van “fractional reserve banking” is. Omdat banken het geld van hun klanten achteloos herinvesteren in een hele batterij aan beleggingsproducten met uiteenlopende gradaties van risico, worden

LEES VERDER »

Deel 8: Roadmap The Graph 2023

De Graph is een gedecentraliseerd protocol dat de toegang tot blockchain data vereenvoudigt. Graag stellen we je in dit artikel voor aan vier ontwikkelingen die voor 2023 op de planning staan voor The Graph en die het protocol zullen verbeteren: Het einde van de “Hosted

LEES VERDER »

Bankengigant Credit Suisse op de knieën

Het was weer een bijzonder spannend weekend. De centrale bank van Zwitserland (SNB) heeft, in samenwerking met de grootste bank van Zwitserland, Union Bank of Switzerland (UBS), een overname geforceerd van het noodlijdende Credit Suisse (CS). Dat de VS bankencrisis zou overslaan naar Europa viel

LEES VERDER »