Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Onderzoeksuniversiteit Texas heeft Bitcoin opgenomen in hun onderwijspakket

Bitcoin adoptie neemt toe en dat zien we in allerlei sectoren, maar nu ook steeds meer in academische wereld. Deze week kondigde professor Korok Ray van de openbare onderzoeksuniversiteit Texas A&M – een van de grootste Amerikaanse universiteiten – aan dat hij vanaf volgend semester les gaat geven over Bitcoin (BTC). Het lessenpakket zal de benaming krijgen ‘Bitcoin Protocol’, aangezien de focus zal liggen op het analyseren en programmeren van het protocol.

Het was geen sinecure, maar na maanden wachten is de relevante curriculumcommissie gaan inzien hoe belangrijk het is om niet achter te blijven en hebben ze zijn aanvraag goedgekeurd. Ook in andere zeer grote universiteiten werd Bitcoin en crypto al opgenomen in het academisch onderwijspakket, denk dan aan de rechtenopleidingen omdat er steeds meer wetgeving uitkomt rond crypto. 

De academische wereld die Bitcoin en crypto verder omarmen is de puurste vorm van adoptie. Ook onze CEO Brecht Van Craen heeft een Master diploma in Digital Currencies. 

Josh Cowell, een crypto-onderzoeker, stelt dat een gebrek aan goed onderwijs over crypto een belangrijke hindernis is voor de verdere adoptie ervan. Hij gelooft dat de juiste aanpak van crypto-onderwijs de financiële kennis van mensen kan verbeteren. Wij zijn van dezelfde mening, vandaar dat we nu ook door heel Vlaanderen reizen om mensen gratis seminaries aan te bieden over dit thema!

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u