Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Onderzoeksuniversiteit Texas heeft Bitcoin opgenomen in hun onderwijspakket

Bitcoin adoptie neemt toe en dat zien we in allerlei sectoren, maar nu ook steeds meer in academische wereld. Deze week kondigde professor Korok Ray van de openbare onderzoeksuniversiteit Texas A&M – een van de grootste Amerikaanse universiteiten – aan dat hij vanaf volgend semester les gaat geven over Bitcoin (BTC). Het lessenpakket zal de benaming krijgen ‘Bitcoin Protocol’, aangezien de focus zal liggen op het analyseren en programmeren van het protocol.

Het was geen sinecure, maar na maanden wachten is de relevante curriculumcommissie gaan inzien hoe belangrijk het is om niet achter te blijven en hebben ze zijn aanvraag goedgekeurd. Ook in andere zeer grote universiteiten werd Bitcoin en crypto al opgenomen in het academisch onderwijspakket, denk dan aan de rechtenopleidingen omdat er steeds meer wetgeving uitkomt rond crypto. 

De academische wereld die Bitcoin en crypto verder omarmen is de puurste vorm van adoptie. Ook onze CEO Brecht Van Craen heeft een Master diploma in Digital Currencies. 

Josh Cowell, een crypto-onderzoeker, stelt dat een gebrek aan goed onderwijs over crypto een belangrijke hindernis is voor de verdere adoptie ervan. Hij gelooft dat de juiste aanpak van crypto-onderwijs de financiële kennis van mensen kan verbeteren. Wij zijn van dezelfde mening, vandaar dat we nu ook door heel Vlaanderen reizen om mensen gratis seminaries aan te bieden over dit thema!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »