Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

DCA Team

Digital Currency Academy is verspreid over heel Vlaanderen, elk met onze eigen expertise en kennisveld. Geen enkele locatie is ons te ver, geen enkel onderwerp ons onbekend.

WhatsApp Image 2021-12-14 at 5.50.23 PMverjaardag

Leer ons team kennen

Als bedrijf geloven wij heel sterk in een persoonlijke aanpak. We stippelen steevast voor elke cursist een compleet individueel leertraject uit.  Daarom krijgt iedereen (van beginners tot traders en zelfs bedrijfsleiders) bij ons de keuze uit een divers aanbod aan leerkrachten en leermethodes.

In de kleine twee jaar dat we actief zijn, hebben we ons team opgeschaald tot een indrukwekkende en diverse groep van 18 deskundigen met elk hun eigen vakdomein. Of het nu gaat om digitale assets, het monetair beleid, geopolitiek, cryptografie, blockchain technologie, privacy, internet security, metaverse, NFTs, fiscaliteit, boekhoudkunde, trading, DeFi, Web3, etc,… we hebben een inhouse specialist voor je klaar staan!

CEO

Brecht Van Craen

Brecht zijn motto als bedrijfspsycholoog is “there is no box”. Hij behaalde summa cum laude zijn Master Diploma in Digital Currencies aan de Universiteit van Nicosia en gelooft rotsvast in het revolutionaire karakter van crypto. Brecht onderwijst politici, journalisten, ondernemers en investeerders in de ‘why’ en langetermijnvisie van digital currencies. Brecht schreef bovendien in samenwerking met de grootste uitgeverij van België Lannoo het boek “Investeren in Crypto”.

CTO

Kevin Robbens

Kevin heeft jarenlange ervaring als leidinggevende bij softwareontwikkeling en automatisatie, en heeft een diepgaand begrip van de cryptomarkt. Hij weet als geen ander cryptoprojecten technisch door te lichten, en is ook expert op het gebied van technische analyse en algoritmisch traden.  Kevin waakt over onze online community en geeft vaak inzichtrijke livesessies. Hij geeft ook vaak deepdive keynotes over wat er in de crypto wereld speelt en geen enkele vraag schrikt hem af.

david1
Founder

David De Vriesere

David volgt als grootste crypto community manager van Vlaanderen de cryptospace al 8 jaren met passie. David was onder andere ook te zien in de Streamz documentaire reeks ‘Is crypto het Nieuwe Goud?’ dat een inkijk geeft in de wereld van crypto en digitale kunst. Zijn netwerk reikt van Gent tot Sillicon Valley en hij weet als geen ander om mensen en organisaties samen te brengen. Innovatie en bijleren staan centraal, en David gelooft sterk in “leading from the back”.

Blue and Yellow Illustrated Happy Winter Flyer Landscape
Social Media Manager

Marie Hauquier

Marie staat bij DCA in voor het Social Media Management. Ze is ervan overtuigd dat er momenteel nog te veel misvattingen bestaan rond deze financiële revolutie. Haar missie als vooruitgangsoptimist is om op toegankelijke wijze de correcte nieuwsfeiten en weetjes te delen met crypto enthousiastelingen.

Bitcoin Specialist

Willem Van den Bergh

Willem heeft een enorm diepgaande kennis van alles over en rond Bitcoin. Als bezieler van de Belgian Bitcoin Embassy weet hij als geen ander uit te leggen wat de meerwaarde is van de bekendste en grootste cryptomunt ter wereld. Hij gelooft in power to the people, vrijheid en gelijkheid als basiswaarden voor ons financiëel systeem.
WhatsApp Image 2023-04-20 at 7.01.16 PM
Digital Asset Coach

Sander Neckebroeck

Sander heeft de opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen gevolgd. Tijdens de lessen economie knelde echter het schoentje en is hij verder gaan onderzoeken. Zo is bitcoin op zijn pad terecht gekomen. Sinds dat moment is hij niet meer weg te krijgen uit de crypto space. Op korte termijn heeft hij een rugzak vol ervaringen en kennis opgedaan die hij graag deelt met anderen.

Marketing Manager

Gaetan Jansseune

Gaetan is een creatieve duizendpoot die al meerdere bedrijven in verschillende sectoren succesvol uit de grond stampte.  Als geboren ondernemer met een passie voor branding en marketing is hij dan ook een perfect fit voor het grootste bedrijf rond blockchain innovatie in België.

ADRIAANv2
Web3 Specialist

Adriaan Van Erps

Gepassioneerd door digitale innovatie en software, met een focus op Bitcoin en Web3 platformen als Ethereum, Avalanche en Solana. Adriaan is sinds begin 2017 actief als cryptotrader, zowel op centralized exchanges als on-chain en heeft door de jaren heen een ruime en diepgaande kennis opgebouwd rond Bitcoin en cryptocurrencies.

StevenLanduydt
Altcoin Expert

Steven Landuydt

Steven heeft een jarenlange ervaring in de cryptowereld, en is gepasionneerd door digitale netwerken. Als oprichter van CryptoLoverz weet hij mensen te inspireren, educeren en begeleiden om veilig en doordacht om te gaan met cryptomunten.

WhatsApp Image 2022-02-09 at 9.36.11 AM
Professionele Trader

Nikolas Goijaerts

Nikolas heeft jarenlange ervaring als trader in de cryptowereld, wat begon tijdens zijn studiejaren als interesse in de financiële markten. Hierdoor heeft hij een diploma Asset Management bij Vlerick Business School behaald en het Chartered Market Technician licentie bij CMT Association, Inc. 

Crypto Specialist

Sébastien Pattyn

Sébastien werkt al enkele jaren als Full stack developer en heeft altijd al interesse gehad in nieuwe technologieën. In 2017 begon hij de cryptomarkt te verkennen en sindsdien lieten de NFT en altcoin space hem niet meer los. Hij heeft een diepe technische kennis over blockchain en in 2022 behaalde hij ook zijn diploma Blockchain Architect aan Howest.

dagmar-1581959874
NFT Expert

Dagmar Duportail

Dagmar is in de eerste plaats een ondernemer, naast het leiden van zijn film productiehuis werkt hij aan een paar nieuwe start-ups rond NFT’s en blockchain. Eens iets nieuws zijn interesse heeft opgewekt heeft hij de slechte gewoonte om zich daar eindeloos in te verdiepen. Sinds 2017 bestudeert hij zo goed als elke leading L1 blockchain. Hierdoor reikt zijn crypto-kennisveld ver buiten dat van Bitcoin en Ethereum.

Noël De Rudder
Fiscalist

Noël De Rudder

Noël heeft een sterke passie voor technologie. Zo spreekt hij in conferenties over diverse aspecten die “AccounTech”-related zijn, waaronder ook blockchain en crypto. Hij is lid van de ‘Digital Working Group van het EFAA’ waar hij het ITAA (Belgisch Instituut van de Accountants) vertegenwoordigt. Noël adviseert DCA omtrent relevante onderwerpen voor de Accountancy sector.

Digital Asset Expert

Joren Cornelis

Joren is al sinds 2016 gepassioneerd bezig met Digital Assets en meer specifiek Bitcoin. Daarenboven volgt hij ook de globale macro-economische situaties nauw op. Bitcoin is nieuw gegeven en daarom niet altijd even toegankelijk voor iedereen. Joren zorgt ervoor dat iedereen op een veilige manier kan bijleren en experimenteren met deze revolutionaire technologie.