Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Michael Saylor gaat weer op de gaspedaal staan

Voor alle twijfelaars die Michael Saylor op de korrel namen sinds zijn ontslag als CEO van MicroStrategy vorig jaar; de man heeft weer maar eens duidelijk laten zien wie de echte “gigachad” is in Bitcoinland. 

Na zijn fel gesmaakte doortocht in Praag vorige maand laat hij nu ook met harde cijfers zien hoe zijn absolute overtuiging in Bitcoin de laatste jaren niet in de minste mate is afgenomen. Zijn bedrijf kondigde vorige week woensdag aan maar liefst 12,333 Bitcoin te hebben bijgekocht aan een gemiddelde prijs van $28,136 per stuk. Hiermee komt de teller in totaal op een slordige 152,333 Bitcoin te staan, oftewel 0.72% van de totale voorraad, en steekt MicroStrategy met kop en schouders uit boven alle andere bedrijven met Bitcoin op de balans.

De grote aankoop bevestigt tegelijkertijd eveneens dat de identiteit van het beursgenoteerde business intelligence bedrijf voorgoed veranderd is. Naast zijn traditionele software diensten doet MicroStrategy nu ook dienst als een soort fonds voor investeerders die een graantje willen meepikken van het Bitcoin fenomeen. De aandelen van MicroStrategy zijn dit jaar alleen al meer dan verdubbeld in prijs. Er is dus blijkbaar een grote vraag naar onrechtstreekse blootstelling aan de Bitcoin prijs en MicroStrategy vult dit gat in de markt dan ook perfect op.

Bovendien staat het populaire bedrijf ook voor het eerst in meer dan een jaar terug positief met zijn investeringen. De 152,333 Bitcoin werden aangekocht voor een gemiddelde prijs van $29,668 terwijl de huidige prijs comfortabel boven de $30.000 zweef . Iets vertelt ons dat Saylor nog meer in petto heeft de komende maanden en jaren.