Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Mexico onderzoekt adoptie Bitcoin

Bekende Bitcoiner Samson Mow heeft het laatste jaar niet stilgezeten. Zijn nieuwe bedrijf, JAN3, heeft dan ook grote ambities. Bedoeling is om de komende 5 tot 10 jaar zo veel mogelijk overheden en natiestaten te overtuigen van Bitcoin en hen vervolgens bij te staan in de adoptie van deze nieuwe technologie.

JAN3 ontstond begin 2022 en ondersteunt op dit moment vooral El Salvador in haar ontwikkeling van de bekende Bitcoin Volcano bonds, Bitcoin City en andere digitale infrastructuur.

Vorige week was Samson Mow met een delegatie van zijn bedrijf te gast in Mexico waar ze met verschillende senatoren in debat gingen. Mexico kijkt al sinds 2021, toen Bitcoin de officiële munteenheid van El Salvador werd, met veel belangstelling naar het groeiende potentieel van deze transformatieve nieuwe technologie en wil nu dus verdere stappen zetten.

Op Woensdag 26 april sprak Mow verschillende Mexicaanse senatoren toe en besprak enkele potentiële strategieën die het de komende jaren zou kunnen toepassen om de transitie naar Bitcoin te vergemakkelijken. Mexicaans Senator Indira Kempis, die al een tijdje bekend staat als fervent voorstander van Bitcoin, blijft ondertussen ook achter de schermen druk werken aan Bitcoin vriendelijke legislatie. Tenslotte zat Mow ook samen met de Voorzitter van de Treasury Committee om de financiële implicaties van Bitcoin in Zuid-Amerika te bespreken.

Hoe dan ook is er nog veel werk voor de boeg. Vorig jaar nog lieten zowel de CNBV (de financiële waakhond van Mexico) als de Mexicaanse centrale bank weten dat ze niet opgezet zijn met het enthousiasme dat leeft in bepaalde politieke kringen.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »