Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Mexico onderzoekt adoptie Bitcoin

Bekende Bitcoiner Samson Mow heeft het laatste jaar niet stilgezeten. Zijn nieuwe bedrijf, JAN3, heeft dan ook grote ambities. Bedoeling is om de komende 5 tot 10 jaar zo veel mogelijk overheden en natiestaten te overtuigen van Bitcoin en hen vervolgens bij te staan in de adoptie van deze nieuwe technologie.

JAN3 ontstond begin 2022 en ondersteunt op dit moment vooral El Salvador in haar ontwikkeling van de bekende Bitcoin Volcano bonds, Bitcoin City en andere digitale infrastructuur.

Vorige week was Samson Mow met een delegatie van zijn bedrijf te gast in Mexico waar ze met verschillende senatoren in debat gingen. Mexico kijkt al sinds 2021, toen Bitcoin de officiële munteenheid van El Salvador werd, met veel belangstelling naar het groeiende potentieel van deze transformatieve nieuwe technologie en wil nu dus verdere stappen zetten.

Op Woensdag 26 april sprak Mow verschillende Mexicaanse senatoren toe en besprak enkele potentiële strategieën die het de komende jaren zou kunnen toepassen om de transitie naar Bitcoin te vergemakkelijken. Mexicaans Senator Indira Kempis, die al een tijdje bekend staat als fervent voorstander van Bitcoin, blijft ondertussen ook achter de schermen druk werken aan Bitcoin vriendelijke legislatie. Tenslotte zat Mow ook samen met de Voorzitter van de Treasury Committee om de financiële implicaties van Bitcoin in Zuid-Amerika te bespreken.

Hoe dan ook is er nog veel werk voor de boeg. Vorig jaar nog lieten zowel de CNBV (de financiële waakhond van Mexico) als de Mexicaanse centrale bank weten dat ze niet opgezet zijn met het enthousiasme dat leeft in bepaalde politieke kringen.