Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Eindelijk schot in de zaak “Bitcoin Volcano bonds”

We zitten al een tijdje op onze honger wat de “Bitcoin Volcano bonds” betreft. Met de nieuwe wetgeving van vorige week lijkt de kogel dan toch door de kerk. Met de nieuwe “Digital Asset Issuance” legislatuur die op 11 januari werd goedgekeurd is er nu dus eindelijk een wettelijk kader in voegen om te starten met de verkoop van deze nieuwe staatsobligaties.

El Salvador, het eerste officiële Bitcoin land ter wereld, kondigde in november 2021 aan Bitcoin obligaties te zullen uitgeven voor de aanbouw van een nieuwe metropool genaamd “Bitcoin City”.

Bedoeling is om met deze Bitcoin bonds in een eerste ronde $1 miljard op te halen. 50% hiervan wordt geïnvesteerd in Bitcoin en is bedoeld om de obligatiehouders over de jaren heen mee uit te betalen. De andere helft zal aangewend worden voor de opbouw van infrastructuur voor “Bitcoin City” in de golf van Fonseca in het zuidoosten van het land.

Omdat een groot deel van het geld zal aangewend worden om geothermische energiecentrales aan te leggen, wordt er ook wel gesproken van “Bitcoin Volcano bonds”. De uitgifte werd al verschillende keren uitgesteld, niet in het minste door de aanhoudende barslechte marktcondities.

Ondanks het lange wachten dwingt de houding van Nayib Bukele, de president van El Salvador, veel respect af. Toen Bitcoin in september van 2021 officiële betaalmunt van het kleine Zuid-Amerikaanse land werd was de bull market nog in volle vaart. Sinds de piek begin 2022 zijn de 2,300 Bitcoin die ze aankocht enkel maar in waarde gedaald maar El Salvador bleef vastberaden verder bouwen. Het vergt een sterke visie om door de paniekzaaierij van de bear market heen te kijken en niet te zwichten onder internationale druk.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »