Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Metaverse is hot!

Metaverse is ‘the talk of the town’ , we proberen er enkele projecten uit te lichten met een sterke use case. Render (RNDR) is een project dat idle GPU’s wil gebruiken om beelden te renderen (Renderen is het genereren van een digitale afbeelding op basis van ruwe data, die onder andere afkomstig kunnen zijn van een model.) Het werkt via smart contract over het Ethereum netwerk en gebruikt de Render token als betaalmiddel. Partnerships zijn er met Decentraland, Algorand, Sia en Basic attention token.

Gala Games is een tweede project en wil de game-industrie een andere richting op sturen door spelers de controle over hun games terug te geven. De missie van Gala Games is om “blockchain-games te maken die je echt wilt spelen”. Het project wil het feit veranderen dat spelers honderden dollars kunnen uitgeven aan in-game activa en talloze uren aan het spelen van de game, die met een klik op de knop van hen kunnen worden afgenomen. Het is van plan creatief denken opnieuw in games te introduceren door spelers controle te geven over de games en in-game assets met behulp van blockchain-technologie. Spelers kunnen non-fungible tokens (NFT’s) bezitten en het bestuur van games binnen het Gala Games-ecosysteem beïnvloeden. Naast het kopen van NFT’s voor specifieke games, gebruikt Gala Games ook GALA – zijn eigen utility-token.

Tot nu toe heeft Gala Games één speelbare game uitgebracht – Town Star en een NFT-collectible-serie – VOX. Het Gala Node-ecosysteem bestaat uit een triple-proof node-systeem: proof-of-work (PoW), proof-of-stake (PoS) en proof-of-storage. In totaal bestaat het Gala Games team uit 60 medewerkers.