Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Ethereum en andere in 2022

Sommige insiders zijn optimistisch over de toekomst van het Ethereum netwerk, dat dit jaar behoorlijk wat kritiek heeft gekregen vanwege de onbetaalbaar hoge transactiekosten.

Ethereum maakt in 2022 de transitie naar Proof Of Stake, de daling van de transactiekosten zal de positie van Ethereum als de go-to-place voor het gebruik van DeFi-applicaties verstevigen. Layer 1 verwijst naar het Ethereum-netwerk zelf, terwijl laag 2 verwijst naar elk platform wat bovenop de basisketen is gebouwd, meestal om transacties sneller en goedkoper te maken.

Ook wordt er een groei verwacht in play-to-earn games, een trend die dit jaar al van de grond is gekomen en waarvan verschillende bedrijven verwachten dat deze ook volgend jaar zal blijven groeien. Soms wordt deze sector ook wel GameFi genoemd, DeFi gecombineerd met gaming en de metaverse. Play2Earn of GameFi is waar ik het meeste groeipotentieel zie, omdat het de gemakkelijkste manier is voor meer dan 1 miljoen mensen om binnen éen tot twee jaar deel te nemen aan het ecosysteem. De hele game-industrie zal draaien op openbare blockchains, waardoor miljoenen gebruikers naar deze netwerken komen.

Hoewel sommigen optimistisch zijn over de positie van Ethereum volgend jaar, zeggen anderen dat ze denken dat Ethereum te maken zal krijgen met toenemende concurrentie van zowel Layer 1-blockchains als Layer 2-oplossingen, met name als het gaat om crypto-gaming.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »