Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Mastermind achter JPEX schandaal nog steeds op vrije voeten

De vermeende breinen achter het JPEX-cryptobeurs-schandaal in Hong Kong zijn nog steeds op vrije voeten. Ondervragingen door de politie zijn wel volop aan de gang. De politie heeft meer dan 2.265 klachten ontvangen van slachtoffers van de beurs, waarbij de totale schade wordt geschat op ongeveer $178 miljoen (1,4 miljard Hong Kong dollar). De klachten lijken verband te houden met moeilijkheden bij het opnemen van cryptocurrency van het platform. Zo verhoogde JPEX op 15 september de opnamekosten tot 999 Tether (USDT) per withdrawal.

Tot nu toe zijn onder andere de crypto-influencer Joseph Lam Chok, drie medewerkers van het JPEX Technical Support Company en twee YouTubers, Chan Wing-yee en Chu Ka-fai, gearresteerd en ondervraagd in verband met het schandaal. Ondanks deze arrestaties zijn de vermoedelijke leiders van het bedrijf nog steeds voortvluchtig. De politie heeft Interpol en andere internationale handhavingsinstanties ingeschakeld voor hulp.

Het JPEX-schandaal kwam aan het licht op 13 september, toen de financiële toezichthouder van Hong Kong meer dan 1.000 klachten ontving over de niet-geregistreerde crypto-uitwisseling, met claims van verliezen van meer dan $128 miljoen. Het JPEX-team verliet later de Token 2049 crypto conferentie (in Singapore) in allerijl nadat de politie in Hong Kong zes medewerkers had gearresteerd wegens fraude. De hele zaak doet sterk denken aan de fraude van voormalig FTX topman Sam Bankman-Fried en zijn trawanten.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »