Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

FTX schandaal zet Financieel toezichthouders VS in zeer slecht daglicht

Sam Bankman-fried, de oprichter van FTX, loopt nog steeds vrij rond en krijgt zelfs een podiumplaats om te spreken op een conferentie van de New York Times op 30 November. Dat roept heel wat reacties van kwaadheid en ongeloof op. De Amerikaanse financieel toezichthouders krijgen ondertussen ook bakken kritiek over zich door hun gebrekkige toezicht en uitblijven van ingrijpen toen het nog kon. Vooral de voorzitter van de Amerikaanse beurswaakhond, Gary Gensler wordt zwaar onder vuur genomen momenteel. 

Het Amerikaanse congres werd het mikpunt van kritiek aangezien ook zij miljoenen aangenomen hebben van FTX zonder zich vragen te stellen over waar dat geld vandaan kwam. Deze week werd de vinger gewezen naar een aantal leden van het congres die klaarblijkelijk de vraag voor een onderzoek rond FTX – die reeds in Maart 2022 gesteld werd – belemmerden.

Nu worden wetgevers geconfronteerd met een crypto-afrekening. Een milde afrekening weliswaar.. want de schade is groter voor de investeerders die hun geld kwijt zijn en de schadelijke wetgeving die daardoor potentieel doorgedreven zou worden. Bankman-Fried was vaak zelf in Washington om te lobbyen voor regulatie die vooral gunstig was voor FTX zelf. Het toenemend gezichtsverlies in de politiek over deze FTX-gerelateerde schandalen heeft een aantal wetgevers van beide politieke polen er ondertussen toe aangezet om symbolisch campagne donaties terug te geven.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »