Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Lightning network neemt een hoge vlucht

De afgelopen weken hebben Robinhood (22 miljoen gebruikers), Kraken en Bitpay het Lightning Network geïntegreerd. Het Lightning Network is een layer two solution voor Bitcoin die gebruik maakt van smart contracts om instant betalingen met zo goed als geen transactiekosten mogelijk te maken.

Het is een enorme stap voorwaarts voor het gebruik van Bitcoin als digitale betaalmunt, iets wat vandaag nog niet zo veel gebeurt aangezien de meesten het gebruiken als digitaal gold (veel aandacht gaat vandaag de dag uit naar de rol van Bitcoin als inflatiehedge).

Het Lightning Network stelt Bitcoin in staat om op schaal te concurreren met elke fiatvaluta ter wereld. Onmiddellijke globale betalingen met bijna 0% kosten zijn een enorme troef op dat gebied. Het lightning netwerk krijgt ook extra wind in de zeilen dankzij de aankondiging van Jack Mallers twee weken geleden op de Bitcoin 2022 conference met nog meer betalingsoplossingen in het verschiet.

Mallers was zeer kritisch tegenover het huidige financiële systeem en het gebrek aan innovatie. Hij zei: “Er is sinds 1949 geen superieur betalingsnetwerk geweest dat ons in staat stelt te innoveren, voort te bouwen op financiële inclusie of goedkopere en snellere diensten aan te bieden. Mijn grootvader gebruikte dezelfde technologie als ik. Dat is niet Amerikaans, dat is onzin.”

Volgens zijn presentatie zullen detailhandelaars Bitcoin van klanten onmiddelijk kunnen ontvangen en omzetten in fiat, zonder kosten of vertragingen in de verwerking. Het maakt volgens Mallers niet uit in welke valuta de winkelier zijn betalingen wenst te verrekenen.

Ook Kraken laat nu volop lightning transacties toe om geld te storten of op te nemen uit hun handelsplatform. Ze deelden een paar dagen geleden hun eerste resultaten mee sinds de lancering op 1 april. Al meer dan 2500 Bitcoin werden verstuurd via hun Lightning lightning node van of naar Kraken!

Na al deze aankondigingen om voor Lightning te kiezen, waaronder ook die van de Square cash app (30 miljoen gebruikers) eerder dit jaar, is de toon duidelijk gezet. We konden het dan ook niet beter zeggen dan met de quote van Michael saylor: “We’re in a year, 2022, where people (and companies) are going to start realizing that not supporting Lightning is like not supporting the internet”.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u