Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Lightning network neemt een hoge vlucht

De afgelopen weken hebben Robinhood (22 miljoen gebruikers), Kraken en Bitpay het Lightning Network geïntegreerd. Het Lightning Network is een layer two solution voor Bitcoin die gebruik maakt van smart contracts om instant betalingen met zo goed als geen transactiekosten mogelijk te maken.

Het is een enorme stap voorwaarts voor het gebruik van Bitcoin als digitale betaalmunt, iets wat vandaag nog niet zo veel gebeurt aangezien de meesten het gebruiken als digitaal gold (veel aandacht gaat vandaag de dag uit naar de rol van Bitcoin als inflatiehedge).

Het Lightning Network stelt Bitcoin in staat om op schaal te concurreren met elke fiatvaluta ter wereld. Onmiddellijke globale betalingen met bijna 0% kosten zijn een enorme troef op dat gebied. Het lightning netwerk krijgt ook extra wind in de zeilen dankzij de aankondiging van Jack Mallers twee weken geleden op de Bitcoin 2022 conference met nog meer betalingsoplossingen in het verschiet.

Mallers was zeer kritisch tegenover het huidige financiële systeem en het gebrek aan innovatie. Hij zei: “Er is sinds 1949 geen superieur betalingsnetwerk geweest dat ons in staat stelt te innoveren, voort te bouwen op financiële inclusie of goedkopere en snellere diensten aan te bieden. Mijn grootvader gebruikte dezelfde technologie als ik. Dat is niet Amerikaans, dat is onzin.”

Volgens zijn presentatie zullen detailhandelaars Bitcoin van klanten onmiddelijk kunnen ontvangen en omzetten in fiat, zonder kosten of vertragingen in de verwerking. Het maakt volgens Mallers niet uit in welke valuta de winkelier zijn betalingen wenst te verrekenen.

Ook Kraken laat nu volop lightning transacties toe om geld te storten of op te nemen uit hun handelsplatform. Ze deelden een paar dagen geleden hun eerste resultaten mee sinds de lancering op 1 april. Al meer dan 2500 Bitcoin werden verstuurd via hun Lightning lightning node van of naar Kraken!

Na al deze aankondigingen om voor Lightning te kiezen, waaronder ook die van de Square cash app (30 miljoen gebruikers) eerder dit jaar, is de toon duidelijk gezet. We konden het dan ook niet beter zeggen dan met de quote van Michael saylor: “We’re in a year, 2022, where people (and companies) are going to start realizing that not supporting Lightning is like not supporting the internet”.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »