Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Lastercampagne Greenpeace ontploft in hun gezicht

Er heerst al een tijdje wrevel rond het energiegebruik van Bitcoin. Voor iedereen die de tijd neemt om Bitcoin grondig te onderzoeken wordt het al snel duidelijk dat het energiegebruik van Bitcoin geen enkel probleem is. Toch houdt dit ideologische lobbygroepen zoals Greenpeace niet tegen om misinformatie rond Bitcoin te blijven verspreiden.

Om hun kruistocht tegen Bitcoin te sponsoren laten ze zich bijstaan door niemand minder dan Chris Larsen, het hoofd van Ripple (XRP). Zo kondigden deze wel heel bedenkelijke partners in crime in maart 2022 hun “Change the Code” lastercampagne aan.

Met dit “Change the Code” initiatief probeert de Ripple community voor de zoveelste keer hun compleet achterhaalde cryptomunt in een positief daglicht te stellen tegenover Bitcoin. De campagne moet de indruk wekken dat de computercode van Bitcoin makkelijk aan te passen valt. Een stelling die zelfs de meest fervente XRP aanhangers, als ze eerlijk zijn, moeilijk serieus kunnen nemen. Vervolgens, zo gaat de krampachtige campagne verder, kan de makkelijk aan te passen Bitcoin code dus ook herschreven worden om vanaf heden geen energie meer aan te wenden ter bescherming van het Bitcoin protocol.

Ripple voorziet voor deze campagne in totaal $5 miljoen, waarvan het grootste deel naar Greenpeace gaat. Van de groene organisatie die ooit terecht opkwam tegen atoomwapens en illegale walvissenjacht blijft vandaag de dag blijkbaar niets meer over dan een aantal inhalige radicalisten die zich blindelings voor de kar laten spannen van de hoogste bieder.

Hoewel het initiatief ondertussen al een jaar loopt, kwam het deze week tot een absurd en tegelijk ook poëtisch hoogtepunt; The Skull of Satoshi.

Greenpeace gaf kunstenaar Von Wong de opdracht om een “angstaanjagend” kunstwerk te ontwerpen dat het “onheil” en “gevaar” van Bitcoin voor eens en voor altijd zou vastleggen. Bij de officiële aankondiging van het kunstwerk, ook wel “Satoshi’s Skull” genaamd, was de reactie niet meteen wat Greenpeace voor ogen had.

In minder dan 48 uur tijd ging het kunstwerk de wereld rond en werd het universeel geloofd voor zijn creativiteit en onvergetelijke indruk. Miljoenen Bitcoiners gebruiken de foto’s en video’s van het kunstwerk ondertussen in hun profielen, memes en zelfs T-shirts en stickers.

Von Wong werd overladen met complimenten, vriendschapsverzoeken en invitaties voor events van Bitcoiners overal ter wereld. Sterker nog, Wong heeft ondertussen laten weten dat de vele gesprekken met Bitcoiners hem veel hoopvoller maken over de toekomst en dat hij uitkijkt naar verdere samenwerking met de community.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »