Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

IMF steeds radicaler tegen Bitcoin

Een paar weken geleden nog liet het IMF zich zeer neerbuigend uit over de adoptie van Bitcoin in El Salvador. En ook nu weer doet Managing Director Kristalina Georgieva er alles aan om het instituut zijn wereldvreemde imago eer aan te doen.

Het IMF zat de voorbije week samen met de G20, een groepering van de 20 grootste landen op basis van hun bruto binnenlands product, om de herstructurering van leningen aan arme landen te bespreken. Vele van die arme landen kreunen onder de steeds stijgende interestvoeten die ze moeten betalen op hun staatsschuld, een nefast gevolg van het vlijmscherpe beleid dat de Amerikaanse centrale bank de laatste 12 maanden hanteert.

De meeting werd georganiseerd in India, dat op dit moment de voorzitter is van de G20. Het is algemeen geweten dat het land een zeer felle tegenstander is van Bitcoin en dus kon het thema van cryptocurrencies zeker niet ontbreken tijdens de bijeenkomst.

Georgieva liet na afloop van de besprekingen weten dat er een zeer sterke wereldwijde inspanning zal volgen om Bitcoin te reguleren. Sterker nog, als deze regulaties niet doeltreffend zullen blijken, dan moet er zeker ook nagedacht worden over een ban op Bitcoin.

De nieuwe richtlijnen voor regulaties zullen later dit jaar verschijnen in een “synthesis paper” opgesteld door het IMF in samenspraak met de Financial Stability Board (een internationaal orgaan opgericht door de G20 in 2009).

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u