Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Hooggerechtshof Brazilië bevriest bankrekening van 43 ‘antidemocratische’ personen

Het hooggerechtshof Brazilië heeft de blokkering bevolen van bankrekeningen van mensen die ervan worden verdacht vreedzame protesten te financieren. De acties doen fel denken aan de cencuur die vorig jaar werd toegepast op protestacties in Canada. Dit bevel kwam er op vraag van de Minister van Justitie, Alexandre de Moraes, die tevens ook hoge rechter is bij het Hooggerechtshof. Eerder dit jaar kwam deze rechter ook al in de wereldpers vanwege zijn bevel om de Telegram app te blokkeren en gaat nu een stapje verder door de bankrekeningen van 43 personen en bedrijven te blokkeren. Zij worden er naar verluid van verdacht vreedzame protesten tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen te financieren. Moraes liet hierover het volgende optekenen:

“Het is noodzakelijk, gepast en dringend om de bankrekeningen van de onderzochte personen te blokkeren, gezien de mogelijkheid dat zij middelen gebruiken om illegale en ondemocratische handelingen te financieren, om de schade of bedreiging van het recht te stoppen,” 

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »