Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Hong-Kong kondigt terugkeer van crypto trading aan voor retail beleggers

Hong-Kong kondigt terugkeer van crypto trading aan voor retail beleggers

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong-Kong heeft op 23 mei aangekondigd dat gelicentieerde crypto platforms binnenkort retail beleggers mogen bedienen. Die beslissing komt er na een jarenlange officiële ban op Bitcoin en crypto in China, waar Hong Kong een “speciale administratieve regio” van is.

De SFC heeft richtlijnen opgesteld voor handelsplatforms voor virtuele activa, waaronder eisen voor de veiligheid van activa in bewaring, cybersecuritystandaarden en de scheiding van klantactiva. De richtlijnen zullen naar verwachting vanaf juni 2023 van kracht zijn.
Geïnteresseerde platforms worden aangemoedigd een licentie aan te vragen als ze voldoen aan de richtlijnen. De SFC heeft tijdens de consultatieperiode 152 inzendingen ontvangen vanuit de branche. De SFC zal tevens maatregelen nemen ter bescherming van retail beleggers, zoals goed bestuur, verbeterd onderzoek naar tokens en openbaarmaking. Op dit moment worden de meeste publiekelijk toegankelijke handelsplatforms voor virtuele activa in Hong Kong niet gereguleerd door de SFC. Platforms die niet bereid zijn om aan de komende richtlijnen te voldoen, wordt geadviseerd om een ordelijke sluiting van hun activiteiten in Hong Kong te plannen.