Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Grayscale is zijn momentum volledig kwijt

Eén van de meest onderbelichte aspecten in de wereld van Bitcoin is ongetwijfeld de invloed van Grayscale Investments. Deze cryptogigant bezit via zijn investeringsvehikel “Grayscale Bitcoin trust” maar liefst 654.885 BTC, wat hem met gemak ‘s werelds grootste institutionele Bitcoin eigenaar maakt. Een heel verre tweede plaats gaat naar Block.one (het bedrijf achter EOS) met 164.000 BTC en nummer drie ten slotte is onze geliefkoosde Microstrategy dat afklopt op 105.084 BTC. 

Online handelsplatformen daarentegen worden niet meegerekend in deze rangschikking aangezien zij louter fungeren als tussenpersoon bij de koop en verkoop van Bitcoin, ze zijn dus zelf nooit de -officiële- eigenaar van de fondsen(!). Traditioneel gezien zijn ETF’s (Exchange Traded funds) het medium bij uitstek voor grote investeerders om een graantje mee te pikken van financiële producten (zoals bijvoorbeeld Bitcoin) in opmars. 

Maar aangezien de Amerikaanse financiële waakhond de oprichting van een Bitcoin ETF al jaren (op het randje van de absurditeit) afblokt, hebben de meeste institutionele investeerders hun toevlucht gezocht in Grayscale. Het resultaat is een vreemde tussenoplossing waarbij dit fonds zo goed mogelijk een ETF tracht na te bootsen, maar dan wel met zeer gelimiteerde en rigide beweegruimte. 

Dit zorgde er in de voorbije jaren onder andere voor dat de aandelen van Grayscale, die in deze ongebruikelijke constellatie de functie van ETF aandelen vervullen, een enorme premium genoten tegenover de officiële Bitcoin prijs (een premium die soms zelfs opliep tot 40%, iets wat doorgaans onmogelijk is wanneer er met een ETF wordt gewerkt). Deze premium is de laatste 6 maanden echter volledig verdwenen en staat nu zelfs al geruime tijd in het negatief (-15%). 

De implicaties van deze ommekeer zijn nog niet duidelijk maar weerspiegelen mogelijks wel een negatief sentiment bij investeerders omtrent Bitcoin. Feit is dat deze Bitcoin gigant de laatste 6 maanden ook geen enkele bitcoin meer heeft toegevoegd aan zijn fonds, een sterke trendbreuk met het jaar 2020 toen het nog meer dan 200.000 BTC opkocht voor zijn portfolio.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »