Grayscale is zijn momentum volledig kwijt

Eén van de meest onderbelichte aspecten in de wereld van Bitcoin is ongetwijfeld de invloed van Grayscale Investments. Deze cryptogigant bezit via zijn investeringsvehikel “Grayscale Bitcoin trust” maar liefst 654.885 BTC, wat hem met gemak ‘s werelds grootste institutionele Bitcoin eigenaar maakt. Een heel verre tweede plaats gaat naar Block.one (het bedrijf achter EOS) met 164.000 BTC en nummer drie ten slotte is onze geliefkoosde Microstrategy dat afklopt op 105.084 BTC. 

Online handelsplatformen daarentegen worden niet meegerekend in deze rangschikking aangezien zij louter fungeren als tussenpersoon bij de koop en verkoop van Bitcoin, ze zijn dus zelf nooit de -officiële- eigenaar van de fondsen(!). Traditioneel gezien zijn ETF’s (Exchange Traded funds) het medium bij uitstek voor grote investeerders om een graantje mee te pikken van financiële producten (zoals bijvoorbeeld Bitcoin) in opmars. 

Maar aangezien de Amerikaanse financiële waakhond de oprichting van een Bitcoin ETF al jaren (op het randje van de absurditeit) afblokt, hebben de meeste institutionele investeerders hun toevlucht gezocht in Grayscale. Het resultaat is een vreemde tussenoplossing waarbij dit fonds zo goed mogelijk een ETF tracht na te bootsen, maar dan wel met zeer gelimiteerde en rigide beweegruimte. 

Dit zorgde er in de voorbije jaren onder andere voor dat de aandelen van Grayscale, die in deze ongebruikelijke constellatie de functie van ETF aandelen vervullen, een enorme premium genoten tegenover de officiële Bitcoin prijs (een premium die soms zelfs opliep tot 40%, iets wat doorgaans onmogelijk is wanneer er met een ETF wordt gewerkt). Deze premium is de laatste 6 maanden echter volledig verdwenen en staat nu zelfs al geruime tijd in het negatief (-15%). 

De implicaties van deze ommekeer zijn nog niet duidelijk maar weerspiegelen mogelijks wel een negatief sentiment bij investeerders omtrent Bitcoin. Feit is dat deze Bitcoin gigant de laatste 6 maanden ook geen enkele bitcoin meer heeft toegevoegd aan zijn fonds, een sterke trendbreuk met het jaar 2020 toen het nog meer dan 200.000 BTC opkocht voor zijn portfolio.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »