Gemini gaat in de aanval tegen DCG

Zowel Gemini als DCG hebben te maken met financiële tegenwind na de FTX fallout en Gemini werd vorige week aangeklaagd wegens geld dat vastzit in hun Earn-programma.

Nu heeft Cameron Winklevoss van Gemini via een open brief op Twitter de aanval ingezet tegen Barry Silbert, de CEO van Digital Currency Group (of kort DCG). Cameron vraagt antwoorden aan Silbert en wenst te weten wanneer hij zijn uitgeleende gelden zal terugkrijgen.

“De afgelopen zes weken hebben we er alles aan gedaan om te goeder trouw en in samenwerking met u in gesprek te gaan om tot een consensuele oplossing te komen voor u om de $900 miljoen die u verschuldigd bent terug te betalen”, schreef Winklevoss en voegde eraan toe:
“Elke keer dat we u om tastbare betrokkenheid vragen, verschuilt u zich achter advocaten, investeringsbankiers en processen.”
Maar wat ging hieraan vooraf?

Ondertussen 48 dagen geleden stopte Genesis opnames vanwege liquiditeitsproblemen, hierdoor moest Gemini (het bedrijf van de Winklevoss tweeling) hun Earn-programma stopzetten. Dit was een programma waarbij gebruikers geld kunnen storten om tot 7,4% jaarlijkse rendementen te kunnen krijgen. De pauzeknop werd daar dus ingedrukt, waardoor 340.000 gebruikers bijgevolg werden buitengesloten uit hun Earn-accounts en $900 miljoen aan activa werden bevroren.

Nu wat heeft dit met DCG te maken? Cameron Winklevoss beweert dat Genesis geen terugbetaling van zijn leningen kan doen aan Gemini omdat Genesis een som van maar liefst $1.675 miljard heeft uitgeleend aan zijn moederbedrijf, DCG, en andere dochterondernemingen zoals Grayscale. Barry Silbert van DCG reageerde ook al via Twitter op de open brief van Winklevoss en beweert dat de claims over het uitgeleende geld onwaar zijn. Een echte soep dus, die nog aardig heet kan worden.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »