Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Gemini gaat in de aanval tegen DCG

Zowel Gemini als DCG hebben te maken met financiële tegenwind na de FTX fallout en Gemini werd vorige week aangeklaagd wegens geld dat vastzit in hun Earn-programma.

Nu heeft Cameron Winklevoss van Gemini via een open brief op Twitter de aanval ingezet tegen Barry Silbert, de CEO van Digital Currency Group (of kort DCG). Cameron vraagt antwoorden aan Silbert en wenst te weten wanneer hij zijn uitgeleende gelden zal terugkrijgen.

“De afgelopen zes weken hebben we er alles aan gedaan om te goeder trouw en in samenwerking met u in gesprek te gaan om tot een consensuele oplossing te komen voor u om de $900 miljoen die u verschuldigd bent terug te betalen”, schreef Winklevoss en voegde eraan toe:
“Elke keer dat we u om tastbare betrokkenheid vragen, verschuilt u zich achter advocaten, investeringsbankiers en processen.”
Maar wat ging hieraan vooraf?

Ondertussen 48 dagen geleden stopte Genesis opnames vanwege liquiditeitsproblemen, hierdoor moest Gemini (het bedrijf van de Winklevoss tweeling) hun Earn-programma stopzetten. Dit was een programma waarbij gebruikers geld kunnen storten om tot 7,4% jaarlijkse rendementen te kunnen krijgen. De pauzeknop werd daar dus ingedrukt, waardoor 340.000 gebruikers bijgevolg werden buitengesloten uit hun Earn-accounts en $900 miljoen aan activa werden bevroren.

Nu wat heeft dit met DCG te maken? Cameron Winklevoss beweert dat Genesis geen terugbetaling van zijn leningen kan doen aan Gemini omdat Genesis een som van maar liefst $1.675 miljard heeft uitgeleend aan zijn moederbedrijf, DCG, en andere dochterondernemingen zoals Grayscale. Barry Silbert van DCG reageerde ook al via Twitter op de open brief van Winklevoss en beweert dat de claims over het uitgeleende geld onwaar zijn. Een echte soep dus, die nog aardig heet kan worden.