Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Gelekte video van Gensler uit 2018: “Driekwart van de cryptocurrencies zijn geen securities”

Gary Gensler en zijn geheime baas Elizabeth Warren

Gensler in 2018: “Driekwart van de cryptocurrencies zijn geen securities”

In de herfst van 2018 gaf Gary Gensler, voormalig professor aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), les in een vak genaamd “Blockchain and Money”. In een video die onlangs is opgedoken, verklaarde Gensler dat driekwart van de cryptocurrencies gelijk staan aan grondstoffen (commodities) of cash en dus geen effecten (securities) zijn. Deze video leidde tot kritiek van CEO Brian Armstrong en de crypto-gemeenschap op de vermeende hypocrisie van Gary Gensler, het hoofd van de SEC.

 

Brian Armstrong en Coinbase gaan zelf de strijd aan met Gensler en de SEC

 

Reeds in juli 2022 heeft Coinbase een petitie ingediend bij de SEC met de vraag of de bestaande regelgevingsprocessen voor effecten ook van toepassing kunnen zijn op de cryptobranche. Tot op heden heeft Coinbase geen specifieke publieke reactie gekregen van de SEC op deze petitie.

In maart ontving Coinbase echter zelf een Wells notice van de SEC, wat een formele waarschuwing is dat een handhavingsactie tegen de beurs te verwachten was.
Ondertussen heeft Coinbase vorige maandag juridische stappen ondernomen tegen de SEC en een federale rechter gevraagd om de toezichthouder te dwingen haar antwoord op de petitie te delen. Dit verzoek van Coinbase volgt op de vele handhavingsacties die de SEC heeft ondernomen tegen individuen en entiteiten in de cryptobranche.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »