Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Coinbase heeft zware twijfels bij toekomst in de VS

Het tweede grootste crypto handelsplatform ter wereld, en het grootste met een hoofdzetel in de VS, heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad. Overheidsinstanties en vooral de SEC maken het steeds moeilijker om cryptodiensten aan te bieden in de VS vanwege verregaande en onsamenhangende wetgeving. Het gaat zelfs zo ver dat Coinbase ondertussen een klacht heeft ingediend bij het federale gerecht vanwege de complete onduidelijkheid die de SEC opzettelijk lijkt te handhaven.

De CEO van Coinbase, Brain Armstrong, liet tijdens de FinTech week vorige in Londen weten dat een verhuis naar de UK tot de mogelijkheden behoort:

“Het VK is onze tweede grootste markt wat omzet betreft. We zijn opgericht in de VS en ik denk nog steeds dat de VS het potentieel heeft om een kernspeler te zijn in de ontluikende cryptomarkt, maar op dit moment zien we absoluut geen duidelijke toekomst op het vlak van regulatie”

Coinbase heeft ook een operationeel kantoor in Londen en de soepele wetgeving begint met de dag duidelijk meer te lonken.

Armstrong kijkt trouwens niet alleen naar de UK. Zo verkreeg Coinbase vorige week een licentie in Bermuda en ook Abu Dhabi staat op de shortlist van potentiële nieuwe thuishavens.

Hoe dan ook zal de mogelijke overstap van Coinbase een bijzonder moeilijke opgave worden. Het bedrijf is namelijk als geen ander afhankelijk van de Amerikaanse markt. Van de $3,2 miljard winst die ze in 2022 realiseerde was maar liefst $2,7 miljard uit de VS.

Ook met de stablecoin van Coinbase gaat het niet zo goed. Ondanks het bijna volledig wegvallen van grote concurrent BUSD is het stablecoin marktaandeel van USDC achteruitgegaan van 24% naar 22%. De pijnlijke “depegging” tijdens het Silicon Valley debacle heeft duidelijk sporen nagelaten en ook de keuze van Binance om zich volledig op Tether te storten heeft geen deugd gedaan.

De statement van Coinbase valt volledig in lijn met het algemene sentiment onder de Amerikaanse handelsplatformen die zich steeds meer in het nauw gedreven voelen. Zo kondigde Bittrex een paar weken geleden al aan dat ze hun Amerikaanse afdeling eind april definitief zullen sluiten.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »