Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Ferrari accepteert vanaf nu crypto betalingen

Ferrari is begonnen met het accepteren van betalingen in cryptocurrency voor zijn luxe sportwagens in de VS en zal het plan uitbreiden naar Europa op verzoek van haar rijke klanten. Eerder al zagen we Honda aankondigen hetzelfde te doen.

De overgrote meerderheid van de blue chip-bedrijven heeft crypto vermeden, omdat de volatiliteit van bitcoin en andere tokens ze onpraktisch maakt voor de handel. Fragmentarische regelgeving en een hoog energieverbruik hebben ook de verspreiding van crypto als betaalmiddel voorkomen. Deze omvatten elektrische autofabrikant Tesla, die in 2021 betalingen in bitcoin, de grootste cryptomunt, begon te accepteren voordat CEO Elon Musk dit stopte vanwege bezorgdheid over het milieu.

Ferrari’s Chief Marketing en Commercial Officer Enrico Galliera vertelde dat de cryptoindustrie zich heeft ingespannen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door de introductie van nieuwe software en een groter gebruik van hernieuwbare bronnen.
“Ons doel om tegen 2030 CO2-neutraliteit te bereiken in onze hele waardeketen is absoluut bevestigd”, zei hij in een interview. Ferrari zei dat de beslissing kwam als reactie op verzoeken van de markt en dealers, aangezien veel van zijn klanten in crypto hebben geïnvesteerd. “Sommigen zijn jonge investeerders die hun fortuin hebben opgebouwd rond cryptocurrencies”, zei hij. “Sommige anderen zijn meer traditionele beleggers, die hun portefeuilles willen diversifiëren.”